Twee ministeries uit Zuid-Korea gaan €2,9 miljoen investeren in blockchain startups

Twee ministeries in Zuid-Korea hebben hun steun voor de blockchain-industrie in het land aangekondigd met plannen om tot ongeveer 2,9 miljoen aan financiering toe te wijzen aan lokale startups. Dit gaan zij doen in een poging om het gebruik van dergelijke technologie aan te moedigen. Dit volgens een artikel dat gisteren op Cointelegraph verscheen.

€322.000 per project

Het ministerie van Wetenschap en ICT en het Ministerie van Informatie- en Communicatie-industriebevordering zullen een proefprogramma genaamd “Blockchain Technology Validation Support in 2020” lanceren om het plan uit te voeren.

Volgens het plan, dat op 16 maart gedeeld werd, zijn zij voornemens om 9 projecten te selecteren. Dit gaan zij doen door middel van gratis openbare aanbiedingen. De 9 geselecteerde bedrijven krijgen elk omgerekend €322.000 aan financiering.

Er zitten uiteraard wel wat eisen aan. Zo moeten de huidige prestaties goed zijn, toekomstige prestaties moeten haalbaar zijn, technologisch moet het haalbaar zijn, solide zakelijke doelen en kennis, verwachte resultaten moeten goed zijn, etc.

De belangrijkste doelen van het project

De geselecteerde bedrijven moeten volgens het project diensten aanbieden die, uiteraard via blockchain technologie, economische en sociale waarde kunnen creëren.

Over het programma zei Park Yoon-kyu, minister van ICT, het volgende:

“We zijn van plan binnenlandse gespecialiseerde bedrijven te ondersteunen om snel te groeien en het ecosysteem te activeren in de vroege fase van de blockchain-markt.”

Naast blockchain moedigen zij deelnemende startups aan om bedrijfsmodellen te creëren op basis van het Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie en big data.

Gisteren plaatsten wij een artikel over India en blockchain technologie. Wij schreven dat Binance samen met WazirX een investeringsfonds, dat blockchain toepassingen en start-ups moet gaan ondersteunen, gaat lanceren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!