OKEx blockchain

Top 5 meest invloedrijke en actieve blockchain bedrijven

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Er is vandaag een interessant artikel geplaatst op Cointelegraph over de meest actieve en invloedrijke blockchain bedrijven van 2019/2020. Op de website van Cointelegraph kan je een top 10 teruglezen, echter gaan wij de top 5 hieronder behandelen.

1. Gemini

Gemini is eigendom van Cameron en Tyler Winklevoss (beter bekend als de Winklevoss twins) en was al één van de meest populaire wereldwijde cryptocurrency-beurzen. Echter hebben zij in 2019 hun grenzen verlegd door het arsenaal aan financiële tools uit te breiden. Ze hebben namelijk Gemini Custody gelanceerd. Dit is een oplossing waarmee institutionele beleggers crypto-activa veilig offline kunnen houden en direct kunnen verhandelen.

Gemini Managing Director van Operations, Jeanine Hightower-Sellitto, zei het volgende:

“Institutionele beleggers hebben een duidelijke en groeiende vraag naar crypto aangetoond, maar ze hadden moeite om een ​​oplossing te vinden die volledig voldoet aan hun complexe wettelijke en beveiligingsvereisten.”

Deze vraag heeft Gemini Custody dus perfect gevuld en hierdoor heeft de exposure van institutionele beleggers een sprong gemaakt.

2. Maker / DAI

Maker / DAI is één van de meest indrukwekkende voorbeelden van gedecentraliseerde technologie die momenteel bestaat, de DAI stablecoin, en zijn bestuursorgaan de Maker Decentralized Autonomous Organisation, is sinds 2018 in transactievolume gegroeid van zes cijfers naar meer dan $10 miljoen op het laagste punt in 2019.

Het collateralized lending-netwerk is volledig peer-to-peer en er is nu regelmatig meer dan $100 miljoen opgesloten in de stichting die deze, aan de Amerikaanse dollar gekoppelde, token ondersteunt.

MakerDAO Business Development-goeroe, Gustav Arentoft, zei het volgende:

“Momenteel worden de ranglijsten bepaald door het aantal crypto-activa dat is vergrendeld in een DeFi-protocol. We waren één van de eerste projecten waar je Ethereum daadwerkelijk in kon opsluiten om DAI tegen te drukken, dus onze marktdominantie was natuurlijk veel groter vóór Compound en Uniswap.”

3. TRON / WINk

TRON / WINk staat bekend als de ultieme blockchain voor content en multimedia-entertainment, heeft dit jaar enorme vooruitgang geboekt. Er zijn honderden gedecentraliseerde applicaties die Tron als host gebruiken, waaronder één van de populairste van 2019, namelijk WINk.

WINk is een populaire game-blockchain gebouwd op een uniek systeem met twee tokens: de TRC20 van Tron en de BEP2-protocollen van Binance. WIN-houders kunnen de tokens op beide ketens inzetten om de spellen van het P2P-platform te ondersteunen en tokens verdienen. Volgens DappRadar behoort WINk momenteel tot de top-10 van meest actieve dApps.

Bovendien heeft CEO Justin Sun onlangs ook een deal getekend voor de Koreaanse techgigant Samsung om Tron te integreren in de Software Development Kit van zijn Galaxy-smartphone. Met betrekking tot de deal zei Sun:

“Ik geloof dat het heel belangrijk is gezien de grote userbase van Samsung, waarin miljarden mensen over de hele wereld hun producten dagelijks gebruiken. Dit geeft individuen de mogelijkheid om TRX- en TRC10- en TRC20-tokens in hun portemonnee op te slaan. Je kunt deze valuta’s ook gemakkelijk gebruiken om te communiceren met alle dApps die zijn gebouwd op de platforms TRON en Samsung.”

4. Ethereum

Ethereum’s ERC20 is het applicatie- en smartcontract-protocol van Ethereum (ETH) en dit jaar zag het project een enorme groei omtrent de ontwikkelaarsgemeenschap. Ethereum heeft twee keer zoveel kernontwikkelaars die werken aan het verbeteren van de basisfunctionaliteit dan elke andere blockchain en meer dan vier keer het aantal maandelijkse actieve ontwikkelaars in open-sourcecommunity’s. Deze cijfers resulteren in een robuuste dApp-selectie, met de top zeven-volume applicaties die allemaal op Ethereum worden gehost.

Vorig jaar begon Ethereum ook met de upgrade naar Ethereum 2.0, de langverwachte schaalbaarheidsupgrade en de transitie naar een Proof-of-Stake (PoS). Oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, zei:

“Schalen is een probleem waar we het al vijf jaar over hebben en veel van het werk begint eindelijk zijn vruchten af ​​te werpen. Technisch gezien zijn er veel dingen die er nu echt uitkomen. Wat de zakelijke kant betreft, denk ik dat openbare ketens als veel legitiemer worden ervaren dan voorheen, ook in bedrijven en elders.”

5. RSK

RSK’s zijn smart contracts zijn het belangrijkste gedecentraliseerde instrument van vorig jaar, vooral vanwege de opkomst van gedecentraliseerde financiële (DeFi). RSK, voorheen bekend als Rootstock, is opmerkelijk voor het mobiliseren van de architectuur die ten grondslag ligt aan Bitcoin. RSK werd in 2015 gelanceerd en is één van de rijkere leveranciers van smart contracts in de industrie. Het heeft onlangs kantoren geopend in Korea, Singapore, Georgië, Rusland, Mongolië, Finland en Canada. Het nieuwe investeringsfonds in San Francisco heeft al verschillende veelbelovende DeFi-oplossingen, zoals Taringa, helpen identificeren en voeden.

Taringa is een Spaanstalig platform voor sociale media met meer dan 30 miljoen gebruikers. Het werd overgenomen door IOV Labs, het bedrijf dat RSK aanstuurt, zodat het de smart contract technologie van RSK kon integreren en gebruikers kon stimuleren om deel te nemen aan communities, terwijl het platform in de loop van de tijd werd gedecentraliseerd.

CEO van Taringa, Matías Botbol, zei het volgende:

“We bouwen al onze eerste tool om Taringa-gebruikers te laten belonen door actieve deelnemers in hun communities te zijn. Als dit eenmaal is gebeurd, zijn we van plan meer functies toe te voegen, waaronder peer-to-peer tokenuitwisselingen, een marktplaats voor andere dApps om producten en diensten aan onze gebruikers aan te bieden, en meer.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN