Hybride cryptocurrency exchanges? Wat is het en wat betekenen ze voor de markt?

Cryptocurrency exchanges spelen een cruciale rol in de ontwikkeling en het onderhouden van de opkomende cryptocurrency en blockchain markten. Simpel gezegd, ze zijn de markt als het op handelen aankomt. Ze bieden in de meeste gevallen op een eenvoudige manier liquiditeit voor projecten en platforms voor het verhandelen van munten en tokens.

De markt wordt grotendeels gedomineerd door twee soorten cryptocurrency exchange platformen. Dat zijn gecentraliseerde en gedecentraliseerde cryptocurrency exchanges.

Gedecentraliseerde exchanges, zoals Idex, hebben het echter moeilijk om de dominantie over de markt van die gecentraliseerde exchanges, zoals Coinbase en Kraken te verminderen.

Gecentraliseerde Exchanges vs Gedecentraliseerde exchanges

CEX

De meeste beurzen die momenteel op de markt zijn, zijn in de kern gecentraliseerd. Over het algemeen worden ze de ‘traditionele’ vorm van een cryptocurrency exchange genoemd. Dat maakt ze echter niet per definitie ideaal. Maar dit neemt niet weg dat ze een groot deel van het marktvolume in handen hebben.

Gecentraliseerde exchanges (CEX)

Gecentraliseerde exchanges slaan alle informatie over de transacties op in hun eigen database. Deze informatie is alleen toegankelijk voor de medewerkers van de exchange. Hierdoor fungeert de exchange als een tussenpersoon, een intermediair. Transacties worden eigenlijk dus niet helemaal peer-to-peer uitgevoerd. In wezen zijn gedecentraliseerde exchanges beheerders, omdat hun databases en geldzaken meestal gecentraliseerd zijn. Hierdoor zijn ze doelwit voor tal van kwaadwillige activiteiten, zoals hacks.

Door een gebrek aan transparantie met betrekking tot hoe fondsen worden beheerd en rapportages worden opgesteld heeft ertoe geleid dat exchanges nu onder vuur liggen voor het rommelen met de gerapporteerde data.

Door het gebrek aan transparantie met betrekking tot fondsen, volume enz. heeft geleid tot een probleem waarbij exchanges valse rapporten en cijfers hebben voorgelegd aan gegevensverzamelaars, zoals CoinMarketCap.

Dus kort samengevat:

Voordelen van gecentraliseerde exchanges:

  • Platform doet zijn best om aan alle eisen van de wet, KYC en AML te voldoen om de operatie draaiend te houden.
  • Klantondersteuning bij problemen.
  • Hoge liquiditeit vanwege het aantal handelaren.
  • Relatief eenvoudig te gebruiken en te begrijpen.

Nadelen van gecentraliseerde exchanges:

  • Tegen de principes in van Bitcoin.
  • Gebrek aan transparantie met betrekking tot de opslag van fondsen.
  • Beveiligingsproblemen: vaak het doelwit van hackers

Gedecentraliseerde exchanges (DEX)

DEX

In tegenstelling tot gecentraliseerde exchanges slaan gedecentraliseerde platforms geen transactie informatie op in gecentraliseerde databases. Met gedecentraliseerde exchanges kunnen gebruikers transacties peer-to-peer uitvoeren. De handel vind plaats van persoonlijke wallet tot persoonlijke wallet.

Tot begin 2018 waren gedecentraliseerde exchanges relatief duister en werden ze zeer weinig gebruikt. Het was in januari 2018 dat dingen begonnen te verbeteren met de lancering van platforms zoals Idex en DDEX. Zoals we in de bovenstaande afbeelding zien, zijn gedecentraliseerde exchanges ondanks hun groeiende populariteit, nog steeds ver verwijderd van gecentraliseerde populariteit.

Als vuistregel bieden gedecentraliseerde exchanges meestal alleen munten/tokens van één Blockchain aan. Overwegend is dat van Ethereum. Dit is omdat ze hun technische structuur in lijn met die chain hebben gebouwd. Daarnaast is de gebruikersinterface vaak aan de mindere kant ten opzichte van de gecentraliseerde exchanges. Dit allemaal zorgt voor minder actieve gebruikers en minder liquiditeit. Het is echter noodzakelijk om te onthouden dat gedecentraliseerde exchange providers niet zullen ophouden te innoveren.

Voordelen van gedecentraliseerde exchanges:

● Geen gecentraliseerde wallets of databases: verhoogde veiligheid met betrekking tot hacks, risico op mismanagement is er niet.
● Handelaren hebben altijd de controle over hun eigen middelen.

Nadelen van gedecentraliseerde exchanges:

● Langzaam.
● Niet populair.
● Slechte gebruikersinterfaces.
● Is mogelijk niet bestand tegen toenemende wetgeving.
● Beperkt aanbod van coins/tokens.

Introductie van Hybride Exchanges

Er is voldoende tijd verstreken in de markt om de prestaties, voor- en nadelen van gecentraliseerde en gedecentraliseerde cryptocurrency exchanges te meten. NEXT.exchange markeert de lancering van een nieuwe hybride aanpak, gericht op het verhelpen van de tekortkomingen van gecentraliseerde en gedecentraliseerde exchanges. NEXT.Exchange is opgericht in Nederland en heeft als doel om met een wereldwijd team het verhandelen van crypto munten/tokens te veranderen. Dit doen ze door gebruik te maken van het beste van beide platformen.

Met de hybride aanpak streeft NEXT ernaar de gebruiksvriendelijkheid, het aanbod van munten/tokens, de liquiditeit en het gemak van traditionele gecentraliseerde platforms te combineren. Dit willen ze doen met de transparantie en beveiliging van gedecentraliseerde exchanges. NEXT bereikt dit door zowel de orderboek als de transacties op de blockchain op te slaan, terwijl de belangrijkste functie van de exchange eenvoudigweg is dat het inzicht geeft in de transacties. Hexes willen namelijk het proces transparant maken door transacties op een blockchain vast te leggen en toegang te bieden tot crypto-activa. Daarnaast worden munten/tokens nooit opgeslagen in een centrale ‘hot wallet’, die onder de volledige controle van het management staat.

Tegelijkertijd is NEXT.exchange niet beperkt tot het aanbieden van een enkel type cryptocurrency, zoals gedecentraliseerde platforms, maar ook fiat-paren zoals EUR en USD. Om het af te maken, hebben NEXT-gebruikers toegang tot hun privésleutels en kunnen ze een interface gebruiken die gemakkelijk en vertrouwd te gebruiken is.

NEXT.Exchange

Doelstellingen NEXT.exchange

● Gebruikers de volledige controle bieden over hun munten/tokens.
● Doorontwikkeling helpen van de cryptocurrency en blockchain markt door een platform aan te bieden die handelaren de voorkeur geven.
● Ondersteunen van actieve en groeiende projecten
● Ervoor zorgen dat alle aangeboden producten en diensten volledig voldoen aan de wet en regelgeving vereisten.
● Het maken van een gemakkelijk te gebruiken brug voor de massa om de crypto markt te betreden.

Cryptocurrency exchanges

NEXT.exchange ondersteunt veel verschillende cryptocurrencies, waaronder BTC, ETH, NEO, SYS en XEM. Alle coins/tokens op het handelsplatform worden geleverd met BTC, ETH, NEXT, USD en EUR-paren.

NEXT.chain

Zoals eerder vermeld, verwerkt NEXT.exchange alle platformtransacties rechtstreeks op de blockchain. Om dit te kunnen bieden, heeft het team een eigen krachtige Blockchain ontwikkeld, NEXT.chain. Deze blockchain is ook hybride door aspecten van zowel Proof-of-Work (PoW) als Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanismen te integreren.

Cryptocurrency exchanges

NEXT.chain (met PoW, PoS en ITC laag) fungeert als de basis waarop de hybride NEXT.exchange handelsplatform zal werken. De NEXT.chain ondersteunt Masternodes, waarvan 87 live zijn. Voor een Masternode heb je 25.000 NEXT nodig. Hiermee ondersteun je de beveiliging en groei van de blockchain.

NEXT-token

Naast de hybride exchange en Blockchain biedt het team ook een eigen token aan, NEXT, dat een verscheidenheid aan toepassingen met zich meebrengt en een aantal goede features ontgrendeld voor de houders ervan. In de eerste plaats hebben NEXT-holders toegang tot het volgende:

– Toegang tot fiat functionaliteit op NEXT.exchange.
– Verlaagde handelingskosten (50% korting).
– Eerder toegang tot handelen van nieuwe coins/tokens.
– Recht op herdistributie van handelingskosten.
– Geautomatiseerd staken van op PoS gebaseerde munten/tokens.

Kijk voor meer informatie op de website.

Social media kanalen:

NEXT.Exchange Telegram
NEXT.Exchange Slack
NEXT.Exchange Twitter
NEXT.Exchange Medium

Disclaimer: Dit is een sponsored bericht.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!