Binance hack en de uitleg van de CEO

Zoals jullie waarschijnlijk wel hebben meegekregen, is er afgelopen nacht een hack geweest op de grootste cryptocurrency exchange, Binance. Volgens Binance gebruikten de hackers verschillende tactieken, waaronder phishing en virussen, om een ​​groot aantal 2FA-codes en API-sleutels te verkrijgen, naast andere informatie. Volgens de exchange was er één transactie waarbij de hackers in staat waren om 7.000 Bitcoins (BTC) ter waarde van $40.705.000 te stelen. In een verklaring op de website van Binance verklaart de CEO, Changpeng Zhao, dat de Bitcoins zijn weggehaald uit de hot wallets van de exchange. Deze wallets bevatte echter slechts 2% van de totale Bitcoins van de exchange. Zhao verklaart verder dat de andere portefeuilles van Binance niet beïnvloed zijn. Binance heeft alle stortingen en uitbetalingen opgeschort, terwijl het een beveiligingscontrole uitvoert op zijn systemen. Dit zou, volgens Zhao, maximaal één week in beslag kunnen nemen. Het handelen is echter wel nog steeds mogelijk op de exchange. Zhao zei hierover het volgende:
“Begrijp alsjeblieft ook dat de hackers bepaalde gebruikersaccounts nog steeds kunnen beheren en deze in de tussentijd kunnen gebruiken om prijzen te beïnvloeden. We zullen de situatie van dichtbij volgen. Maar wij geloven dat, doordat uitbetalingen uitgeschakeld zijn, er niet veel stimulans meer is voor de hackers om de markten te beïnvloeden.”
Binance gebruikt het Secure Asset Fund for Users (SAFU) om het incident te dekken. De exchange creëerde het fonds in juli 2018 als een soort noodverzekering. Binance wijst 10% van zijn totale tradingfees toe om SAFU te financieren. Wil je traden in cryptocurrencies, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken! Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. ? Binance Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!