Wat is CoinMarketCap?

CoinMarketCap is een platform dat is opgezet om de handelsvolume van verschillende cryptocurrencies bij te houden. Op de website kun je bijna alle crypto valuta vinden en informatie over exchanges, de grootste stijgers en dalers. Op de homepagina van de website zie je de top 100 cryptocurrencies aan de hand van de marktketcap. Dit omschrijft de populariteit van bepaalde cryptocurrencies. Het leuke aan CoinMarketCap is dat je ook in het verleden van cryptocurrencies kunt kijken. Zo kun je dus de avontuurlijke race van iedere crypto bestuderen. Het doornemen van de historical snapshot is ook een leuk onderdeel. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld terugkijken naar de stand op 3 januari 2016. Je vraagt je nu zeker af op welke prijs je bitcoin had kunnen inkopen, nou schrik niet!

Marktkapitalisatie & Market Cap

De marktkapitalisatie is de waarde van alle coins, inclusief de bitcoins, die op dit moment op de markt in omloop zijn. Het is een sterke graadmeter om te zien hoeveel een project in zijn geheel waard is. De ‘Market Cap’ wordt berekend door de circulerende hoeveelheid, de ‘Circulating Supply’, van de cryptovaluta te vermenigvuldigen met de prijs van de coins. Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!