Arca Funds zoekt toestemming van de SEC voor effecten op de blockchain

Arca Funds, een institutionele Amerikaanse investment management organisatie, zoekt toestemming om gedigitaliseerde effecten uit te geven op de blockchain. Dit rapporteerde Cointelegraph op dinsdag 16 april.

Het bedrijf heeft bij de Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend voor uitgifte van zijn Arca UST Coins. Dit zijn gedigitaliseerde aandelen die worden geverifieerd en vervolgens worden geregistreerd in een vorm van ERC-20-compatibele tokens op de Ethereum (ETH) -blockchain.

Arca heeft in de aanvraag gespecificeerd dat de initiële intrinsieke waarde van zijn UST-tokens $ 1 zal zijn, waarbij ten minste 80% van het fonds belegd gaat worden in Amerikaanse staatsobligaties die uitgegeven worden door de U.S. Treasury. De rest zal worden belegd in andere soorten vastrentende instrumenten. De minimale initiële investering voor een aandeelhouder bedraagt ​​$ 1.000.

Arca heeft uitgewerkt dat de authenticatie van een transactie, voordat deze wordt geregistreerd, de blockchain toestaat om alleen geldige en geautoriseerde transacties op te slaan, en zodra de gegevens zijn geregistreerd op blockchain, zijn deze onveranderlijk.

Het bedrijf gaf aan dat het streeft naar ‘maximaal totaalrendement in overeenstemming met het behoud van kapitaal’.

Hoewel Arca heeft gespecificeerd dat houders van Arca UST Coins mogelijk meer volatiliteit zullen ervaren in vergelijking met andere stablecoins. Het bedrijf benadrukte echter dat een dergelijke volatiliteit relatief beperkt zal zijn, waardoor het bedrijf het nog steeds als een stablecoin kan karakteriseren.

Arca benadrukte dat zijn Arca UST-munten niet zullen worden genoteerd voor de handel op een traditionele exchange of via een ander nationaal marktsysteem, eraan toevoegend dat het bedrijf geen overeenkomsten heeft met een gedecentraliseerde exchange. Als zodanig heeft Arca uiteengezet dat beleggers alleen secundaire transacties kunnen uitvoeren op een peer-to-peer-basis.

Recentelijk heeft het gedecentraliseerde computernetwerk Blockstack de Amerikaanse SEC benaderd voor de goedkeuring van een token verkoop ter waarde van $ 50 miljoen.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!