Blockstack dient aanvraag in voor ICO bij de SEC

Het gedecentraliseerde computernetwerk, Blockstack, heeft bij de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) een aanvraag ingediend om later dit jaar een token verkoop, ter waarde van $50 miljoen, te houden. Dit werd onthuld in een aanvraag bij de SEC op donderdag 11 april.

Wat is het A+ regelement?

Indien goedgekeurd, zou het bedrijf de eerste zijn in de blockchain-industrie die het A+ reglement van de SEC succesvol wist te implementeren.

Geïntroduceerd in 2012 onder de Jumpstart Our Business (JOBS) -wet, biedt de SEC-
A+ verordening kleine ondernemingen een alternatief voor een traditionele beursintroductie. Het machtigt bedrijven om effecten aan het Amerikaanse publiek aan te bieden en te verkopen, in plaats van alleen aan erkende beleggers. Onder de vrijstelling kunnen bedrijven, binnen een periode van 12 maanden, tot $20 miljoen (Tier 1) of tot $50 miljoen (Tier 2) ophalen.

De tokensale

De indiening schetst dat verschillende er in totaal 295 miljoen tokens verkocht moeten gaan worden met een prijs per token van $0,12 tot $0,30. Daarnaast staat er in de aanvraag een omschrijving van het zogeheten App Mining-programma van Blockstack. Dit omvat de overdracht van tokens in ruil voor de ontwikkeling van applicaties die gaan draaien op het dApp netwerk van Blockstack.

Volgens een persbericht, is het netwerk van Blockstack al gebruikt om meer dan 80 applicaties te ontwikkelen. Sommige van de dApps die al op het platform zijn geïntroduceerd, zijn Graphite en Block Vault, een alternatief voor Google Docs en een alternatief voor LastPass.

Blockstack is dus één van de eerste blockchain organisaties die goedkeuring van de SEC heeft aangevraagd. Hier hebben ze voor gekozen omdat ze zo volwaardige effect-tokens kunnen gaan aanbieden.

Grote namen

Indien goedgekeurd, zou het grote namen aan kunnen gaan trekken, zoals het kapitaalfonds van Harvard en andere grote organisaties. Daarnaast hebben, na verluidt, onder andere Y Combinator en Naval Ravikant al $50 miljoen geïnvesteerd in het bedrijf.

“De token-adviesraad bestaat uit zeven leden. Drie hiervan zijn gevolmachtigde van gelieerde ondernemingen van het Harvard Management Company.”

In een officiële blogpost van Blockstack-CEO, Muneeb Ali, verklaarde hij dat het product bij goedkeuring ‘een precedent kon scheppen voor anderen in de industrie’.

“Tot nu toe zijn Amerikaanse markten gesloten geweest voor crypto-projecten, vanwege de onzekere regelgeving.

Wij geloven in het openen van Amerikaanse markten voor innovatie op dit gebied. We werken met effectenadvocaten om een ​​juridisch kader te creëren waarmee blockchain-protocollen kunnen voldoen aan de SEC-regelgeving.”

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!