Ethereum Layer 2-netwerk Base ziet TPS met 51% stijgen in één dag

In de cryptowereld is het Ethereum Layer 2-netwerk Base, ontwikkeld door de grote Amerikaanse cryptobeurs Coinbase, niet meer te negeren. Het netwerk heeft in het derde kwartaal van 2024 een opmerkelijke groei doorgemaakt, met een stijging van 51% in transacties per seconde (TPS) binnen slechts één dag, zo meldt L2Beat.

Base als sterke concurrent

Met een omzet van $7,2 miljoen in Q3, profileert Base zich als een geduchte speler in de blockchain arena. Het trekt steeds meer projecten en gebruikers aan, wat resulteert in bijna 7 miljoen dagelijkse transacties, een getal dat gestaag richting dit record kruipt.

De afgelopen 24 uur zag Base een piek van bijna 51% in TPS, waarmee het andere grote L2-netwerken zoals Arbitrum One (ARB) (+17,5%) en Optimism (OP) (-11,9%) achter zich laat. Bovendien is de Total Value Locked (TVL) van Base met ongeveer 1% gestegen, wat deze week een piek van $2,5 miljard bereikte.

Inkomsten en marktpositie

In vergelijking met andere blockchains, staat Base alleen achter giganten als Ethereum (ETH) en Tron (TRX) in termen van inkomsten. Base overtrof in Q3 de inkomsten van BNB Chain (BNB) en Arbitrum (ARB), met respectievelijk $3,4 miljoen en $3,3 miljoen.

Met 368 protocollen en 2,42 miljoen actieve adressen in de afgelopen dag, toont Base een significante groei. De afgelopen maand alleen al was er een toename van 41% in actieve gebruikers, waarmee het Ethereum en Solana voorbijstreeft.

Technologische vooruitgang

De ontwikkelingsactiviteit op Base is hoog, met meer dan 200 codecommits in de afgelopen maand. De verwachte Pectra-upgrade belooft verdere schaalbaarheid en efficiëntie, essentieel voor het netwerk om de groeiende vraag aan te kunnen.

Naast dit feit, is de stablecoin-markt op Base nu bijna $3,708 miljard waard, wat meer is dan die van Solana. De activa die oorspronkelijk op Base zijn gemined bedragen $5,67 miljard, terwijl er voor bijna $100 miljoen aan activa van andere ketens is overbrugd.

De recente migratie van Bitgreen naar Base en de lancering van nieuwe DApps en protocollen onderstrepen de aantrekkingskracht van het netwerk. Al met al, is Base niet alleen een netwerk dat meegroeit met de markt; het helpt actief bij het definiëren ervan.