Analist voorspelt altcoin rally “zoals in 2023” en deelt zijn top altcoins

Een populaire cryptocurrency-handelaar, bekend onder de naam Altcoin Sherpa, deelt zijn optimisme over altcoins met zijn 220.000 volgers op X (voorheen Twitter). Volgens de analist zullen altcoins waarschijnlijk binnenkort weer een sterke stijging meemaken, vergelijkbaar met de rally die plaatsvond tussen november 2023 en maart 2024.

Sherpa voorspelt dat deze volgende altcoin-rally rond december of januari zal plaatsvinden. Hij verwacht dat deze rally zal samenvallen met een nieuwe all-time high van Bitcoin, waarna de prijs van Bitcoin mogelijk weer wat zal afkoelen.

Hoewel de analist aangeeft dat het komende altcoin-seizoen waarschijnlijk minder sterk zal zijn dan eerdere rally’s, ziet hij nog steeds veel potentieel voor aanzienlijke waardestijgingen. Hij denkt dat altcoins drie tot vijf keer of meer in waarde kunnen stijgen. Echter, hij waarschuwt dat een echt altcoin-seizoen, zoals dat in januari 2021, waarschijnlijk nog jaren op zich zal laten wachten. Desondanks verwacht hij dat de meeste altcoins zullen herstellen, met enkele uitschieters die echt in het oog zullen springen.

Sherpa noemt specifiek enkele altcoins die volgens hem momenteel “veilige” handelsmogelijkheden bieden. Dit zijn onder andere het gedecentraliseerde financiële platform Aave (AAVE), XRP, en layer-1 tokens zoals BNB Chain (BNB) en Tron (TRX).

Daarnaast wijst hij op enkele nieuwere munten, zoals het op Solana gebaseerde Decentralized Physical Infrastructure Network io.net (IO) en DeFi-protocollen zoals BounceBit (BB) en Blast (BLAST). Volgens Sherpa zijn deze minder veilig, maar nog steeds interessante opties als Bitcoin stabiel blijft.

Tot slot waarschuwt Sherpa dat meme coins zoals Popcat (POPCAT), dogwifhat (WIF) en Pepe (PEPE) risicovoller zijn, maar mogelijk hogere winsten kunnen opleveren voor degenen die bereid zijn het risico te nemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!