Amerikaanse overheid stuurt inbeslaggenomen BTC naar Coinbase-wallet, aldus Arkham

De Amerikaanse overheid heeft woensdag 3.940 in beslag genomen Bitcoins overgezet naar een prime wallet van Coinbase, volgens gegevens van blockchain data bedrijf Arkham Intelligence. De gegevens laten zien dat deze Bitcoins afkomstig zijn van Banmeet Singh, een veroordeelde drugshandelaar die eerder dit jaar schuldig pleitte aan witwassen. Op het moment van schrijven hebben de overgedragen Bitcoins een waarde van $241 miljoen.

On-chain onderzoeker Lookonchain merkte op dat de Amerikaanse overheid momenteel 213.546 BTC in bezit heeft, ter waarde van ongeveer $13,07 miljard. Deze informatie wordt ook bevestigd door de website Bitcoin Treasuries. De Amerikaanse overheid heeft de grootste Bitcoin voorraad, gevolgd door China met 190.000 BTC en het Verenigd Koninkrijk met 61.000 BTC.

In totaal bezitten 11 overheden wereldwijd, waaronder Duitsland en El Salvador, Bitcoin, wat neerkomt op 2,7% van het totale aanbod van 21 miljoen Bitcoins. Dit nieuws komt kort nadat de Duitse overheid 750 in beslag genomen Bitcoins verplaatste, waarvan 250 BTC werd overgezet naar Bitstamp en Kraken.

Jameson Lopp, medeoprichter van Casa, meldde dat de Amerikaanse overheid minstens 195.091 Bitcoins in beslag heeft genomen en verkocht. Dit omvat activa die zijn verkregen via de Silk Road veiling, aankondigingen van de US Marshals en andere bronnen.

Bitcoins in beslag genomen in de zaak van Banmeet Singh Dark web verkoper Banmeet Singh werd op 19 april veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor het online verkopen van drugs. Klanten betaalden met cryptocurrency voor de drugs die ze via zijn sites bestelden.

De drugsorganisatie van Singh waste in de loop der tijd miljoenen dollars aan drugsgelden wit in crypto accounts, ter waarde van ongeveer $150 miljoen. De Amerikaanse Drug Enforcement Agency (DEA) beschreef dit als de grootste inbeslagname van cryptocurrency ooit.

Volgens de Columbus Dispatch zat Singh echter een week minder dan vijf jaar in hechtenis. Hij gaf ook meer dan 4.000 eenheden cryptocurrency over als onderdeel van zijn straf. De recente verkopen door de overheid hebben zorgen gewekt binnen de crypto-gemeenschap over een mogelijke prijsdaling van Bitcoin. De BTC-prijs had moeite om winst vast te houden na de verkopen door de Amerikaanse overheid.

’s Werelds grootste cryptocurrency daalde in de afgelopen 24 uur met 1,4% en wordt momenteel verhandeld op $60.656.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!