El Salvador nog niet van plan Bitcoin te verkopen

El Salvador heeft momenteel geen plannen om zijn Bitcoin (BTC) reserves te verkopen, zo bevestigde de pro-crypto president van het land, Nayib Bukele, op woensdag. Zijn opmerkingen komen nadat de Bitcoin-reserves van El Salvador enorme winsten behaalden na de opmerkelijke stijging van de Bitcoin-prijs onlangs. De crypto werd op woensdag verhandeld rond de $57,200.

In een bericht op X haalde president Bukele uit naar de critici die schreven over de vermeende verliezen van El Salvador toen de BTC-prijs laag was. Hij bekritiseerde het vermeende zwijgen van de media toen El Salvador een winst van 40% zag in zijn crypto-reserves. “Toen de marktprijs van Bitcoin laag was, schreven ze letterlijk duizenden artikelen over onze vermeende verliezen,” schreef hij.

Het land, dat voor het eerst Bitcoin begon te kopen in september 2021, zou meer dan 40% winst behalen als het vandaag zijn reserves zou liquideren. “Nu de marktprijs van Bitcoin omhoog is, zouden we bij verkoop een winst maken van meer dan 40%.”

Verder merkte Bukele op dat de belangrijkste bron van de BTC van het land afkomstig is via zijn burgerschapsprogramma. Het Congres van El Salvador keurde naar verluidt in december een nieuwe migratiewet goed die versnelde burgerschap zou verlenen aan buitenlanders die Bitcoin “doneren” voor overheidsprogramma’s voor sociale en economische ontwikkeling.

De Bitcoin-investeringswallet van het land bedroeg in januari 2.798 tokens, met een niet-gerealiseerde winst van $12,6 miljoen. Deze ontwikkeling volgde op een bericht in december op X door de president, waarin een winst van $3,6 miljoen werd onthuld. Hij zei destijds nadrukkelijk: “natuurlijk hebben we geen intentie om te verkopen; dat is nooit ons doel geweest.”

Hij merkte ook in december op dat de fluctuerende prijs van de cryptocurrency de langetermijnstrategie van El Salvador niet beïnvloedt. Met dezelfde standpunt herhaalde de president woensdag dat El Salvador “natuurlijk niet zal verkopen; uiteindelijk is 1 BTC = 1 BTC. Dit was waar toen de marktprijs laag was en het is nu waar.”

President Nayib Bukele heeft zich sterk uitgesproken tegen voorspellingen van critici, speculanten en media over de verliezen van de natie toen de crypto in waarde daalde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!