Duitse overheid gaat door met Bitcoin-verkopen

De Duitse overheid is onlangs begonnen met de verkoop van Bitcoin (BTC) ter waarde van miljoenen dollars uit een in beslag genomen portemonnee, wat verder heeft bijgedragen aan het negatieve sentiment op de cryptomarkt.

Volgens blockchain-analyseplatform Arkham heeft de Duitse overheid het proces geïnitieerd om Bitcoin te verkopen op cryptocurrency-beurzen. Tijdens de handelssessie van donderdagochtend werd $65 miljoen aan BTC naar twee cryptocurrency-beurzen gestuurd, waaronder Coinbase.

CryptoBenelux meldde woensdag al dat de Duitse regering ongeveer voor $600 miljoen aan BTC verplaatste, waaronder een overdracht van 6.500 BTC ter waarde van $425 miljoen naar een wallet-adres (bc1q0unygz3ddt8x0v33s6ztxkrnw0s0tl7zk4yxwd) en een andere van 2.500 BTC ter waarde van $154 miljoen naar een ander adres. Uit de gegevens van Arkham blijkt echter dat de Duitse regering nog steeds ruim $3 miljard aan BTC bezit.

Eind januari nam de Duitse politie de grootste cryptocurrency van het land in beslag, waarbij 50.000 Bitcoin ter waarde van $2,17 miljard in beslag werd genomen. De inbeslagname vond plaats nadat de verdachten de BTC vrijwillig hadden overgezet naar officiële portemonnees van de Federale Recherche (BKA). Men vermoedt dat deze fondsen in beslag zijn genomen van de exploitant van de illegale streaming site Movie2k.

De Duitse overheid is echter niet de enige grote entiteit die besloten heeft om te verkopen. Zo blijkt uit recente on-chain-gegevens dat BTC-whales de afgelopen twee weken voor ruim $1,2 miljard aan Bitcoin hebben verkocht, wat de neergang van de markt verder heeft verergerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!