Gary Gensler prijst prestaties van SEC in crypto-rechtszaken

Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zei donderdag dat de SEC opmerkelijk goed heeft gepresteerd in rechtszaken met betrekking tot crypto. Gensler herbevestigde zijn standpunt dat de cryptomarkt vol zit met fraude en dat crypto-uitwisselingen diepe belangenconflicten hebben.

Gary Gensler valt de cryptomarkt en -beurzen opnieuw aan

Tijdens de Investment Company Institute 2024 Leadership Summit in Washington DC op 23 mei, onthield SEC-voorzitter Gary Gensler zich van commentaar op de plannen van het agentschap met betrekking tot spot Ether ETF’s. Hij bevestigde echter de toewijding van de SEC om zich aan de wet te houden bij de behandeling van aanvragen voor crypto-ETF’s.

Hij voegde eraan toe dat de SEC van koers veranderde over Bitcoin ETF’s nadat een rechtbank het agentschap had aanbevolen om het verzoek van Grayscale om GBTC om te zetten naar een spot Bitcoin ETF te heroverwegen.

Gensler prees de prestaties van de SEC in de rechtbank, vooral met betrekking tot cryptozaken. Het agentschap heeft handhavingsacties ondernomen tegen Binance, Coinbase, Kraken en andere cryptobedrijven wegens schending van de effectenwetten. Cryptobedrijven en de gemeenschap hebben de SEC bekritiseerd vanwege de irrationele handhavingsacties die op de crypto-industrie gericht zijn.

De SEC heeft zelfs harde kritiek van federale rechters ondergaan vanwege hun hypocriete, willekeurige en grillige houdingen in cryptozaken. Het agentschap kreeg zelfs sancties en ontslagen van advocaten voor “grof misbruik van macht” in de Debt Box-zaak.

De crypto-industrie in de VS heeft het leiderschap van Gary Gensler aan het hoofd van de Amerikaanse SEC de schuld gegeven voor een gebrek aan regelgeving voor crypto, ondanks verschillende voorstellen van Coinbase, Ripple en andere cryptobedrijven. Hij sprak zelfs sterke tegenstand uit tegen de Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21) crypto-wet. De wet is woensdag met tweepartijensteun van zowel Republikeinen als Democraten aangenomen door het Huis.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!