BlackRock verwijdert ook staking uit spot Ethereum ETF-aanvraag

De gigant op het gebied van vermogensbeheer BlackRock heeft zojuist, naast Fidelity, ook besloten om een nieuwe spot Ethereum-ETF-aanvraag in te dienen waarin het elke betrokkenheid bij het staken van Ethereum (ETH) uitgesloten heeft.

BlackRock schrapt ook staking

Uit de indiening blijkt dat BlackRock’s iShares Ethereum Trust zal opereren onder Nasdaq Rule 5711(d), die betrekking heeft op Commodity-Based Trust-aandelen. Er werd tevens duidelijk dat het fonds zal worden gesponsord door iShares Delaware Trust Sponsor LLC, een dochteronderneming van BlackRock.

Het fonds zal aandelen uitgeven die fracties van belangen in haar nettoactiva vertegenwoordigen, voornamelijk bestaande uit ETH en contanten aangehouden door een bewaarder. Belangrijk is dat het fonds zich niet zal bezighouden met het staken van Ethereum of enige activiteit om extra ETH te verdienen. In de indiening staat:

“De aandelen zijn ontworpen om de obstakels weg te nemen die worden vertegenwoordigd door de complexiteit en operationele lasten die gepaard gaan met een directe investering in ether, terwijl ze tegelijkertijd een intrinsieke waarde hebben die, op elk gegeven moment, de beleggingsblootstelling aan de ether weerspiegelt die eigendom is van het fonds op dat moment, verminderd met de kosten en verplichtingen van het fonds.”

Het fonds zal verder opereren onder een trustovereenkomst waarbij BlackRock Fund Advisors als trustee en Wilmington Trust, National Association, als de Delaware Trustee betrokken zijn. Coinbase Custody Trust Company zal de activa van het fonds bewaren en de ETH-aandelen beheren op een bewaarrekening voor koude opslag. Coinbase Inc., het filiaal van de Ether Custodian, zal optreden als prime broker en de handelsactiviteiten afhandelen.

BlackRock zal het eenvoudig maken om te beleggen in Ethereum

Het beleggingsdoel van de iShares Ethereum Trust is om de prestaties van ETH-prijzen te weerspiegelen, zoals vermeld in de folder. Het fonds streeft ernaar dit te bereiken door ETH aan te houden en zich niet bezig te houden met stakingsactiviteiten, wat aansluit bij haar strategie om een ​​eenvoudige en directe beleggingsmethode te bieden. De aandelen bieden een alternatief voor het direct kopen en vasthouden van ETH, wat voor veel beleggers stressvol kan zijn.

De Bank of New York Mellon zal optreden als bewaarder en beheerder van de contanten van het fonds. De trustovereenkomst stelt de trustee in staat taken te delegeren aan agenten, en aanzienlijke verantwoordelijkheden zijn overgedragen aan de trustbeheerder en andere gelieerde ondernemingen.

De indiening geeft tevens aan dat het fonds soms rechten kan krijgen om andere virtuele valuta of activa te verwerven die incidenteel verband houden met zijn ETH-bezit. Deze kunnen afkomstig zijn van gebeurtenissen zoals forks of airdrops op de Ethereum-blockchain. De sponsor van het fonds zal er echter voor zorgen dat incidentele rechten en virtuele valuta permanent worden opgegeven en niet worden meegerekend in de intrinsieke waarde (NAV) van het fonds.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!