Coinbase in hoger beroep tegen SEC standpunt

Coinbase is actief in het bestrijden van de jurisdictie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot cryptocurrency-transacties. In een recente ontwikkeling vraagt Coinbase de rechtbank om toestemming om een tussentijds beroep in te stellen betreffende de interpretatie van de SEC van een “investeringscontract”.

Coinbase CLO initieert juridische actie

Paul Grewal, de Chief Legal Officer van Coinbase, heeft een cruciale stap gezet in de juridische strijd tegen de SEC. De cryptocurrency-exchange heeft een verzoek ingediend bij de rechtbank om toestemming te verkrijgen voor het voeren van een tussentijds beroep, dat zich richt op een kritieke vraag over de definitie van een “investeringscontract”.

Centraal in de zaak staat de vraag of een “investeringscontract” een contractuele overeenkomst vereist. Coinbase is stellig van mening dat dit het geval is, wat afwijkt van de positie van de SEC over deze kwestie. De uitkomst van dit beroep kan verstrekkende gevolgen hebben voor de cryptocurrency-industrie en de regelgevende kaders voor digitale activabedrijven in de Verenigde Staten vormgeven.

Coinbase dringt aan op een versnelde behandeling van het beroep, gezien het grote belang van duidelijkheid in een industrie die wordt gekenmerkt door snelle innovatie. Grewal benadrukt dat de acties van de SEC verder gaan dan haar wetgevende autoriteit, waardoor een schaduw over de innovatie van digitale activa in het land wordt geworpen.

In januari had de CLO van Coinbase de SEC ook bekritiseerd omdat zij elke andere cryptocurrency als een effect behandelt.

Vraag naar regelgevende duidelijkheid

Opvallend is dat de stap van Coinbase niet op zichzelf staat, aangezien soortgelijke gevoelens ook door de SEC zelf zijn geuit in de zaak tegen Ripple. De regelgevende instantie erkende het bestaan van een “controleerbare rechtsvraag” en erkende het belang van de kwestie voor de hele industrie.

Ondanks de juridische onzekerheden blijft Coinbase vastberaden in zijn toewijding aan de digitale activaruimte, met de stelling dat cryptocurrencies hier zijn om te blijven. De exchange belooft te pleiten voor regelgevende duidelijkheid niet alleen voor haar eigen operaties, maar ook voor de miljoenen Amerikanen die in digitale activa zijn geïnvesteerd. In de tussentijd verzekert Coinbase zijn gebruikers dat het zijn bedrijfsvoering zonder onderbreking zal voortzetten.

Eerder deze week boekte Coinbase een kleine overwinning tegen de SEC met de uitspraak van de rechtbank dat de secundaire verkoop van cryptocurrencies niet kwalificeert als effecten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!