BREAKING: SEC geeft officieel groen licht voor spot Bitcoin ETF’s

Na jaren van afwijzing heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste golf spot Bitcoin ETF’s versneld goedgekeurd voor handel in de Verenigde Staten.

Volgens een indiening op de website van de SEC op woensdag zijn alle 11 Bitcoin ETF-aanvragers goedgekeurd voor handel op nationale effectenbeurzen zoals de NYSE, Nasdaq en CBOE.

Dat omvat fondsen van Grayscale, Bitwise, Hashdex, BlackRock, Valkyrie, Ark Invest/21Shares, Invesco/Galaxy, VanEck, WisdomTree, Fidelity en Franklin Templeton. De SEC schreef het volgende:

“Elk voorstel beoogt de notering en verhandeling van aandelen van een trust die spot-bitcoin geheel of gedeeltelijk in bezit zou hebben. Deze order keurt de voorstellen versneld goed.”

De aankondiging bevestigt eerdere mededelingen van de CBOE die aangeven dat meerdere spot Bitcoin ETF’s donderdag om 9.30 uur ET zouden beginnen te handelen, inclusief fondsen van Ark, Fidelity en Invesco.

De SEC heeft spot-ETF’s jarenlang afgewezen vanwege de vrees dat de onderliggende Bitcoin-spotmarkt niet voldoende gereguleerd was en dus ongeschikt was voor publieke markten.

Een rechtszaak tegen Grayscale in augustus dwong het bureau echter om een “nieuwe evaluatie” van ETF-aanvragen uit te voeren.

“De Commissie is van mening dat de voorstellen consistent zijn met de Exchange Act en de regels en voorschriften die daaronder van toepassing zijn op een nationale effectenbeurs”, schreef het agentschap in zijn goedkeuringsbevel, eraan toevoegend dat hun regels voldoende zijn om “frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen. ”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!