Bitcoin whale uit 2013 verplaatst 1.000 BTC, waarde $61 miljoen

In een trend die nu als normaal wordt beschouwd, zijn twee Bitcoin (BTC) whale-adressen met meer dan een decennium aan inactiviteit weer actief geworden. De twee adressen, gemarkeerd door de markeringen “16vRqA” en “1DUJuH”, bevatten dezelfde hoeveelheden Bitcoin. Volgens de records zijn ze beide binnen een interval van 24 uur in slaapstand gegaan.

Van Bitcoin inactiviteit naar winstgevendheid

Het is niet ongewoon dat Bitcoin-adressen uit het Satoshi-tijdperk weer opduiken. De meeste adressen die zich weer op de markt hebben geïntroduceerd, hebben enorme winsten opgeleverd. Deze twee portefeuilles zijn geen uitzondering, aangezien de 500 BTC die ze 10,7 jaar geleden bevatten nu elk $30.494.084 waard zijn.

Deze Bitcoin-eenheden waren in 2013 slechts ongeveer $63.565 waard, wat betekent dat ze nu met meer dan 47.873% zijn gestegen. Deze enorme winst van het HODLing-engagement was mogelijk doordat de prijs van Bitcoin sprong van $124 destijds naar $61.234,97 vandaag.

Bitcoin heeft van 2013 tot heden een intense evolutie doorgemaakt. De digitale valuta is overgegaan van een valuta voor nerds naar een die nu door miljoenen adressen over de hele wereld wordt gehouden. Op een gegeven moment diende Bitcoin als een actief voor een handvol technisch onderlegde individuen over de wereld. Echter, op dit moment houden velen Bitcoin vast, hetzij als een op zichzelf staand actief of in gereguleerde producten zoals een Exchange Traded Fund (ETF).

De grote transformatie voor Bitcoin kwam eerder dit jaar toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht gaf voor BTC ETF. Met de goedkeuring bieden bedrijven zoals BlackRock, Fidelity Investments en Bitwise nu een gereguleerd product aan waarmee iedereen aan Bitcoin kan worden blootgesteld.

Bitcoin, prijsstijging en verbeterde bruikbaarheid

De omarming van Bitcoin heeft geholpen de digitale valuta dramatisch te doen herleven. In maart bereikte het een nieuwe All-Time High (ATH) boven de $73.000. In dezelfde maand kwamen verschillende slapende Bitcoin-adressen tot leven toen sommigen de hogere prijzen gebruikten om hun holdings te maximaliseren.

Naast prijsactie bouwt Bitcoin ook voort op zijn nalatenschap om over te stappen op ondersteuning voor smart contracts. Deze verschuiving naar ondersteuning voor smart contracts begon met de opkomst van Inscriptions. Hoewel deze innovatie applaus kreeg van de gemeenschap, ging een geavanceerder Runes Protocol live bij het laatste halveringsevenement.

Runes kreeg onmiddellijke acceptatie in de gemeenschap. De gemeenschap kijkt echter uit naar hoe het het landschap voor ontwikkelaars op Bitcoin zal veranderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!