Bitcoin bereikt $70.000 en vestigt nieuwe all-time high

Voor de eerste keer in zijn geschiedenis van meer dan 14 jaar is de prijs van Bitcoin (BTC) de grens van $70.000 voorbijgestreefd in een enorme debut van een nieuw All-Time High (ATH).

Volgens gegevens van CoinMarketCap wordt Bitcoin nu verhandeld voor $70.083,05, een stijging van 2,62% in de afgelopen 24 uur. De groei van de digitale valuta heeft sinds het begin van het jaar een consistente parabolische stijging doorgemaakt.

Bron: CoinMarketCap

De prijs van Bitcoin heeft nu effectief twee ATH’s doorbroken deze week, aangezien het eerder verhandeld werd voor $69.170 te midden van de aanhoudende hype in de spot Bitcoin ETF-markt. In de bijna 2 maanden sinds het product begon te handelen in de Verenigde Staten, is het gecombineerde handelsvolume nu de $100 miljard voorbijgestreefd.

De intensiteit van de Bitcoin-accumulatie van uitgevers van spot BTC ETF’s heeft geholpen de vraag- en aanbodonevenwichtigheid van de vooraanstaande cryptocurrency te versterken, waardoor het op dit moment naar een ongekende hoogte is gedragen. BlackRock, Fidelity Investments en Grayscale Investments staan voorop in de liquiditeitsboost uit de spot Bitcoin ETF-markt.

Om de algehele groei te bevorderen, heeft BlackRock meer dan $788 miljoen aan instroom geregistreerd, waarmee een belangrijk record sinds de oprichting is gevestigd. Nu de ATH van Bitcoin is verbrijzeld, bevindt de digitale valuta zich momenteel in de ‘discovery zone’ zonder idee waar het uiteindelijk zal eindigen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!