JPMorgan CEO bekritiseert Bitcoin en noemt het fraude

Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan Chase, heeft zijn standpunt tegenover Bitcoin (BTC) versterkt door te benadrukken dat de cryptovaluta een fraude is en geen toekomst heeft als munteenheid. “Het is een Ponzi-scheme,” benadrukte de directeur.

Ondanks zijn sterke mening over Bitcoin, is JPMorgan een geautoriseerde deelnemer voor de spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) van Blackrock, de Ishares Bitcoin Trust (IBIT). Dimon adviseert beleggers om uit de buurt van de cryptocurrency te blijven, maar uitte ook dat hij niemand wil vertellen wat ze moeten doen. “Het is een vrij land,” benadrukte hij.

Jamie Dimon blijft anti-Bitcoin

De directeur van JPMorgan Chase, Jamie Dimon, is niet van gedachten veranderd over Bitcoin. De directeur blijft volhouden dat de cryptocurrency een fraude is. In een interview met Bloomberg, uitgezonden op woensdag, zei hij:

“Crypto zoals Bitcoin, heb ik altijd gezegd dat het een fraude is.”

Gevraagd of er hoop is voor crypto, antwoordde Dimon: “Als ze denken dat ze een valuta zijn, is er geen hoop voor hen. Het is een Ponzi-scheme.” Hij vervolgde met:

“Als het een cryptomunt is die iets kan doen zoals, weet je, een smart contract — dat heeft waarde. Er zullen smart contracts zijn, en blockchain werkt. Voor zover ‘crypto’ toegang geeft tot bepaalde blockchain-toepassingen, ja, dat zou enige waarde kunnen hebben.”

Dimon is een uitgesproken criticus van Bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen. In maart bevestigde de CEO van JPMorgan Chase dat hij nooit persoonlijk in Bitcoin zal investeren. Hij heeft BTC vergeleken met ‘een steen als huisdier’ en vaak verklaard dat de werkelijke gebruiksscenario’s van de cryptocurrency bestaan uit mensenhandel, belastingontduiking, witwassen van geld en financiering van terrorisme. Tijdens een hoorzitting in de Senaat merkte hij tevens op dat als hij de overheid was, hij cryptocurrency zou verbieden. In januari zei hij:

“Mijn persoonlijke advies is er niet bij betrokken te raken. Maar ik wil niemand vertellen wat ze moeten doen. Het is een vrij land.”

Ondanks zijn anti-Bitcoin houding erkent Dimon de interesse van zijn klanten in de cryptocurrency en ondersteunt hun vrijheid om te investeren. Daarnaast meldt Cryptobenelux dat JPMorgan een sombere kijk heeft op Bitcoin na de halvering.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!