Blackrock onthult belang en impact van Bitcoin halvering

Blackrock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft het belang van de Bitcoin halvering uitgelegd. “Een van de redenen waarom sommige mensen Bitcoin waardevol vinden, is de schaarste ervan,” legde Blackrock uit, en voegde eraan toe dat de halvering ook “de gedecentraliseerde, programmatische aard van Bitcoin en de weerstand tegen inflatoire druk die traditionele valuta’s vaak ondergaan” benadrukt.

Blackrock over Bitcoin halvering

Blackrock, de investeringsgigant die een kolossaal vermogen van $10,5 biljoen beheert, heeft een video en een blogpost uitgebracht die het belang van de Bitcoin halvering uitleggen. Zo lanceerde Blackrock een Spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF), de Ishares Bitcoin Trust (IBIT), begin januari nadat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) 11 spot Bitcoin ETF’s goedkeurde.

In een blogpost getiteld “De Bitcoin halvering: Wat is het? En waarom is het belangrijk?”, gepubliceerd op dinsdag, legde Jay Jacobs, Blackrock’s U.S. Hoofd van Thematische en Actieve ETF’s, uit: “De volgende Bitcoin halvering wordt verwacht rond 20 april 2024. Na dit, zal de hoeveelheid Bitcoin (BTC) die met elk nieuw blok wordt gecreëerd, dalen naar 3.125 van 6.25, en de dagelijkse uitgifte zal dalen naar ongeveer 450 Bitcoin van ongeveer 900. Dit proces is gepland om door te gaan tot de laatste Bitcoin rond 2140 wordt gemined.”

Jacobs detailleerde in een video over de Bitcoin halvering: “Een van de redenen waarom sommige mensen Bitcoin waardevol vinden, is de schaarste ervan. In tegenstelling tot fiatvaluta’s die naar goeddunken van regeringen of centrale banken kunnen worden gedrukt, kan Bitcoin niet eindeloos worden gecreëerd. In feite heeft Bitcoin een gelimiteerde voorraad van 21 miljoen munten.”

Naast het opmerken dat de Bitcoin halvering “meer schaarste creëert,” benadrukte Jacobs:

“De halvering benadrukt de gedecentraliseerde, programmatische aard van Bitcoin en zijn weerstand tegen inflatoire druk die traditionele valuta’s vaak ondergaan.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!