Ethereum-opties observeren buitengewone gegevens – Wat betekent dit?

Volgens experts heeft de optiemarkt recentelijk een stijging gezien in het grootste deel van het openstaande belang aan Ethereum-opties, die aflopen aan het einde van april. Deribit-gegevens tonen aan dat ongeveer $3,3 miljard aan nominale ETH-opties zal aflopen, waarbij ongeveer tweederde daarvan in calls wordt geïnvesteerd, wat wijst op een bullish voorkeur voor de prijs.

Jake Ostrovskis, een handelaar bij Wintermute OTC, constateerde dat de call-opties zich concentreerden tussen $3.700 en $4.000, wat duidt op een opwaartse trend in de markt en een onderliggend bullish sentiment. Hij benadrukte dat de huidige afwijking in het openstaande belang betekende dat calls tegen een premie werden verhandeld ten opzichte van puts, en dat de geïmpliceerde volatiliteit tijdens het weekend toenam.

“Alles bij elkaar genomen suggereert dit een grotere richtinggevende bias en minder afhankelijkheid van optietransacties om premies te financieren,” zei Ostrovskis.

Volgens gegevens van Deribit is de put-call ratio voor Ethereum-opties met een einddatum eind april momenteel 0,45, wat iets meer bullish is dan de put-call ratio van Bitcoin-opties, die 0,48 bedraagt. Ostrovskis suggereert dat dit mogelijk te wijten is aan het feit dat investeerders de waardering van ETH als relatief hoog beschouwen, gezien de prestaties van ETH die tot nu toe in 2024 achterblijven bij die van Bitcoin (BTC).

Een put-call ratio onder één geeft aan dat er meer calls dan puts worden verhandeld, wat een bullish sentiment in de markt aangeeft. Over het algemeen wordt aangenomen dat een belegger die een call-optie koopt, indirect een positieve visie heeft op de markt, terwijl een koper van een put-optie juist een negatieve visie heeft.

Echter, waarschuwde Ostrovskis dat de vermeende negatieve gevolgen van regelgevingsveranderingen voor de ETH-munt nog steeds zorgen baren, zoals het gebrek aan communicatie vanuit de SEC omtrent de spot Ethereum ETF-aanvragen.

Naast het standpunt van de markt dat er slechts een kans van 17% is dat een ETF vóór 30 juni 2024 wordt goedgekeurd, voert de SEC nog steeds een campagne om ETH te classificeren als een effect. Daarnaast lijkt de financiële toezichthouder de aanvragen te negeren. Ostrovskis zei:

“Zelfs het verzoek om commentaar, wat normaal goed ontvangen zou moeten worden door de markt, lijkt te zijn genegeerd.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!