Aptos Labs gaat partnerschap aan met io.net voor AI-toegang

Aptos Labs (APT), het bedrijf achter het Aptos blockchain-ecosysteem, is een partnerschap aangegaan met io.net, een aanbieder van gedecentraliseerde GPU-rekenoplossingen, om toegang tot kunstmatige intelligentie (AI)-bronnen te decentraliseren, nu steeds meer durfkapitaalfirma’s zich richten op de snelgroeiende technologie.

Volgens een persbericht gedeeld met crypto.news zullen io.net en Aptos Labs samenwerken aan de ontwikkeling van een reeks AI-modellen en inferentieproducten voor toekomstige release op het Aptos-netwerk. Deze toekomstige aanbiedingen zullen blijkbaar gebruikmaken van het netwerk om betalingen te vergemakkelijken.

In het persbericht wordt opgemerkt dat het generatieve AI-product van io.net, genaamd BC8.ai, al Aptos gebruikt om “meer dan 500.000 transacties per dag te verwerken”, wat de reden is waarom io.net besloot zijn samenwerking met Aptos te verdiepen. Mo Shaikh, hoofd van Aptos Labs, benadrukte de gedeelde visie van io.net en Aptos, waarbij beide entiteiten streven naar het ontzenuwen en decentraliseren van AI-toepassingen op het Aptos-platform. Hij gaf het onderstaande aan:

“De visie van io.net voor een toegankelijke, gedecentraliseerde en verantwoordelijke toekomst voor AI weerspiegelt de visie van Aptos voor de toekomst van blockchain — en de volgende fase van het internet voor miljarden mensen.”

De recente samenwerking van Aptos sluit aan bij de toenemende interesse van investeerders in de mogelijke synergieën tussen blockchain en AI. In december 2023 publiceerden analisten van het crypto-venturebedrijf a16z crypto een onderzoeksrapport waarin ze de belangrijkste gebieden beschreven waar blockchain-technologie kunstmatige intelligentie kan aanvullen. Ze benadrukten met name dat blockchain-netwerken kunnen dienen als een “tegenwicht voor gecentraliseerde AI”, waardoor meerzijdige, wereldwijde, toestemmingsloze markten worden bevorderd waar iedereen aan kan bijdragen.

Ondertussen tonen durfkapitaalfirma’s een verhoogde interesse in dit kruispunt, waarbij meer dan een vijfde van alle durfkapitaalinvesteringen in februari werd toegewezen aan AI-bedrijven, met in totaal $4,7 miljard aan investeringen. Dit markeerde een aanzienlijke stijging ten opzichte van de $2,2 miljard die in januari werd geïnvesteerd in AI-bedrijven en de $2,1 miljard die in februari 2023 werd geïnvesteerd, volgens gegevens van Crunchbase.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!