Bitcoin koers zal stijgen naar $150.000 ná halvering, aldus analist

Hedgefondsmanager Mark Yusko gelooft dat het blockbusterjaar van Bitcoin (BTC) nog maar net begonnen is. In een interview op CNBC was de CEO van Morgan Creek Capital Management zoals gewoonlijk optimistisch over de prijs van de munt, die hij “het dominante token” en “een betere vorm van goud” noemde.

“Na de halvering komt er veel interesse in het activum, veel mensen krijgen FOMO, en we gaan normaal gesproken naar ongeveer twee keer de eerlijke waarde in de cyclus,” zei Yusko. Yusko schatte de eerlijke waarde in deze cyclus op ongeveer $75.000, gestimuleerd door de halvering maar naar beneden gehaald van een potentiele waarde van $100.000 door transactiekosten van Ordinals en inscripties. “Deze keer denk ik waarschijnlijk twee keer [$75.000] omdat er minder hefboomwerking is, dus dat brengt ons op $150.000.”

Yusko ziet de prijsstijging ongeveer negen maanden na de halvering gebeuren, die momenteel is vastgesteld rond 20 april. “Zodra dat gebeurt, dan begin je een toename in vraag te zien maar het aanbod van nieuwe munten gaat van 900 per dag naar 450,” zei Yusko. “Het begint meer parabolisch te worden tegen het einde van het jaar, en historisch gezien ongeveer negen maanden na de halvering…zien we de piek in prijs voordat de volgende bearmarkt begint.”

Yusko legde uit dat zijn fonds slechts ongeveer 20% investeert in liquide tokens, maar dat gerelateerde aandelen en bedrijven op dit moment een moeilijkere verkoop zijn dan de onderliggende activa. “Ze zijn op waarderingsniveaus die moeilijk te verteren zijn,” zei Yusko over Bitcoin-mining bedrijven en degenen die mining componenten maken, zoals AMD en Nvidia. “We houden van dingen zoals Ethereum (ETH), we houden van Solana (SOL), we houden van Avalanche (AVAX) …Bitcoin is de koning.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!