Solana populairste blockchain volgens Coingecko-rapport

Volgens CoinGecko Research is het Solana-netwerk tot nu toe dit jaar naar voren gekomen als het dominante blockchain-ecosysteem, waarbij het 49,3% van de wereldwijde interesse van crypto-beleggers in ketenspecifieke verhalen heeft veiliggesteld. Het rapport schrijft deze populariteitsexplosie toe aan de prijsherstel van Solana (SOL), dat zijn hoogtepunten van 2021 nadert, samen met de sterke prestaties van ecosysteem-projecten zoals Pyth en inheemse meme-coins zoals dogwifhat.

Op maandag overschreed de prijs van Solana voor het eerst in twee jaar de $200, wat zijn hoogste niveau sinds 2021 markeert. Dit maakt deel uit van een bredere trend waarbij de prijs van SOL in de afgelopen 12 maanden met meer dan 700% is gestegen, met alleen al in de laatste 24 uur een stijging van 7%.

Vooruitkijkend benadrukte de marktupdate van Coinbase ongeveer $11 miljard aan transacties op het Solana-blockchain in een periode van 24 uur op maandag, grotendeels gedreven door een verscheidenheid aan kleinere tokens, waaronder meme-coins.

Het Solana-netwerk heeft ook aanzienlijke activiteit gezien op gedecentraliseerde exchanges (DEXs) zoals Jupiter en Raydium, waarbij handelaren zich concentreren op meme-coins zoals Bonk en Slerf. Deze verschuiving heeft Solana-gebaseerde DEXs in staat gesteld marktaandeel te winnen van Ethereum DEXs zoals Uniswap in de afgelopen vier maanden. Geautomatiseerde market makers (AMMs) zoals Raydium, Orca en de Jupiter-aggregator zijn cruciaal geweest voor deze groei, door het snel creëren en verhandelen van nieuwe tokens te vergemakkelijken.

De onchain-volumes van Solana zijn aanzienlijk toegenomen, waarbij netwerkvergoedingen nieuwe hoogten bereiken. Gegevens tonen een stijging van de dagelijkse transactiekosten op Solana, waarbij de totale kosten op maandag een recordhoogte van $5,08 miljoen bereikten. Deze toename in transactiekosten, waargenomen sinds begin maart, geeft een verhoogd niveau van netwerkactiviteit en betrokkenheid onder gebruikers aan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!