Shiba Inu (SHIB) is de onbetwiste leider van de meme coins

Shiba Inu (SHIB) heeft zich onderscheiden als de onbetwiste marktleider in de meme-coinsector en heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de recente recordstijging in handelsvolume, met een bedrag van $31 miljard. Afgelopen week alleen al bereikte het handelsvolume van de meme-coinmarkt een indrukwekkende $80 miljard, wat een opmerkelijke groei laat zien in vergelijking met andere categorieën van cryptocurrency.

Deze opmerkelijke stijging begon eind februari en zette door tot begin maart, wat resulteerde in aanzienlijke prijsstijgingen voor veel munten die geïnspireerd zijn op memes. Investeerders reageerden snel op dit momentum en stimuleerden daarmee een sterke toename van de cumulatieve marktkapitalisatie binnen de sector.

Het marktinformatieplatform Kaiko meldt dat gevestigde meme-munten zoals Dogecoin (DOGE), Pepe (PEPE), Dogwifhat (WIF), Floki (FLOKI) en Bonk (BONK) aanzienlijk hebben bijgedragen aan een mijlpaal in handelsvolume, wat een meerjarig hoogtepunt betekent voor de sector.

Shiba Inu (SHIB) neemt de leiding

Met een opvallende prestatie waarbij het verantwoordelijk was voor een opmerkelijke 39% van het totale handelsvolume op de meme-muntmarkt.

Volgens een bericht op X bevestigt Kaiko dat het handelsvolume van SHIB zelfs dat van de grootste meme-munt, Dogecoin, heeft overtroffen, die $23 miljard heeft bijgedragen. Interessant genoeg heeft de handelsactiviteit van Shiba Inu ook die van prominente niet-meme altcoins, waaronder Solana (SOL), overtroffen.

Dit is niet de eerste keer dat SHIB domineert wat betreft handelsvolume. Eerder onthulde Shiba Inu’s hoofdontwikkelaar, Shytoshi Kusama, in een bericht op X dat het volume van SHIB het gecombineerde volume overtrof van gevestigde spelers zoals XRP, Binance Coin (BNB) en Solana (SOL), die gezamenlijk $12 miljard bereikten gedurende dezelfde periode.

De toenemende populariteit draagt bij aan het succes van SHIB

Dit wordt weerspiegeld in het groeiende handelsvolume en de overheersing van Shiba Inu, wat direct verband houdt met de groeiende belangstelling voor de token. Volgens een recente enquête van ConsenSys geeft een aanzienlijk deel van de Amerikaanse beleggers de voorkeur aan SHIB boven andere altcoins zoals Solana (SOL) en Cardano (ADA).

Bovendien tonen gegevens van Coinglass een toenemende open interesse (OI) in Shiba Inu, die op 6 maart $137 miljoen bereikte – het hoogste niveau sinds oktober 2021. Momenteel bedraagt het volume van de derivatenhandel $700 miljoen, wat de aanzienlijke marktbelangstelling onderstreept voor deze voortdurend evoluerende meme-coin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!