Crypto expert voorspelt: Gaan Ethereum en andere altcoins exploderen bij nieuwe ATH Bitcoin?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Het is niemand ontgaan: Bitcoin is meermaals naar een ATH gestegen. De bekendste crypto ter wereld zet bijna elke dag weer een nieuwe all-time high neer. Op het moment van schrijven is dit $73,5K. Het lijkt erop dat Bitcoin zich nu bevindt in een ‘price discovery range’, maar wat gebeurt er met de andere cryptocurrencies? 

Vaak stijgen altcoins ook explosief naar een Bitcoin bull run. Veel investeerders stellen zichzelf dan ook de vraag: welke altcoin gaat exploderen tijdens altcoin season? Wij proberen in dit artikel antwoord te geven aan de hand van de meningen van verschillende crypto experts. We zullen ook kijken naar wat kleinere cryptocurrencies die hun eerste stijgingen nog moeten meemaken, maar wel over veel potentie beschikken.

Wat betekent altcoin season?

Altcoin season is een bekend fenomeen in de crypto community. Altcoin season is het moment dat 75% van de grootste crypto stijgers beter presteren dan Bitcoin binnen 90 dagen. De mogelijke winsten tijdens altcoin season kunnen extreem zijn, waarbij sommige alctoins kunnen ‘moonen’. In crypto jargon spreken we van een token ‘die naar de maan gaat’ bij een stijging van minimaal 100% in een korte tijd.

De grootste altcoin seasons vonden plaats in 2017 en 2021. In de aanloop naar deze momenten zag je eerst verschillende altcoins stabiliseren. Vervolgens maakte ze gigantische stijgingen mee in korte periodes.

Een altcoin season kan herkend worden aan de verschuiving van marktkapitalisatie. Tijdens altcoin season gaat de totale market cap van de altcoins omhoog. Dit kan vervolgens verdeeld worden in de marktkapitalisatie van BTC en de marktkapitalisatie van alle overige altcoins. Als de marktkapitalisatie van altcoins harder groeit dan die van BTC, kunnen we een altcoin season verwachten. 

Vanuit de geschiedenis kunnen we concluderen dat een altcoin season vaak de opvolger is van nieuwe Bitcoin ATH’s, wat momenteel gebeurt. Door de stijgingen van Bitcoin neemt FOMO voor crypto toe wat in nieuwe investeerders kan resulteren. Deze nieuwe investeerders gaan vervolgens ook op zoek naar nieuwe cryptomunten om hun portfolio te diversifiëren. Hierdoor verschuift de instroom naar Ethereum en dan zullen de altcoins volgen. 

Krijgen we een altcoin season bij een nieuw Bitcoin ATH?

Tijdens het behalen van een nieuw Bitcoin ATH kijken veel crypto experts ook al verder. Zo maakt bekende crypto analist, Tyler S, een durvende uitspraak: “Altcoins gaan straks groter, harder en sterker dan je je ooit voor zou kunnen stellen.” Hij benoemt vier belangrijke factoren om zijn argument te ondersteunen. 

In een recente analyse geeft Tyler S aan dat we, terwijl de Bitcoin (BTC) koers naar de maan gaat, niet de altcoins moeten vergeten. Hij neemt hierbij de explosieve groei van de cryptomarkt in de afgelopen jaren als voorbeeld. De crypto expert voorziet dat de altcoin markt voor nieuwe crypto miljonairs kan gaan zorgen. 

De Ethereum (ETH) koers is de sleutel in de analyse van Tyler. Hij gelooft dat Ethereum op het punt staat om uit te breken van het langdurig ‘descending triangle’ patroon. Ook Tyler is van een altcoin season overtuigd. Op het moment dat het kapitaal van Bitcoin naar Ethereum gaat stromen, belanden we volgens hem niet snel daarna in een heus altcoin season. 

Hiervoor is het ontzettend belangrijk om de maandelijkse grafiek in de gaten te houden. Een overbought signaal is niet meteen een crash, want het is vaak een voorbode van grote stijgingen. In de analyse van onze crypto expert, haalt hij ook de voorgaande altcoin season erbij. 

Maandelijkse grafiek van Ethereum. Bron: CoinGecko

De markt nadert momenteel een overbought gebied volgens Tyler en hij voorspelt nog een stijging van ongeveer 300%. Dit zou de marktkapitalisatie naar $4 miljard duwen. Volgens Tyler zou dit het grootste altcoin season tot nu toe kunnen worden, voornamelijk door de komst van Bitcoin spot ETF’s

Welke altcoin gaat exploderen tijdens altcoin season?

Het lijkt er dus op dat we bijna een altcoin season krijgen. Op het moment dat het geld naar Ethereum gaat stromen wil je dus al voorbereid zijn. Op deze manier kun je de grootste winsten verzilveren. Maar wat zijn eigenlijk de beste altcoins tijdens altcoin season? Dit kunnen misschien native tokens zijn van alternatieve blockchains, maar ook de beste meme coins kunnen stijgen in het aankomende altcoin season. Wij hebben daarom de drie beste keuzes in dit artikel samengevat. 

Green Bitcoin ($GBTC) – Duurzame crypto die zeker kan exploderen 

Green Bitcoin ($GBTC) is een nieuwe variant op Bitcoin en het komt op het perfecte moment. Het project runt op Ethereum en het is de bedoeling om Bitcoin te vervangen als duurzaam alternatief. 

Green Bitcoin is met een reden ontworpen op de blockchain van Ethereum. Dit komt doordat het hierdoor kan werken met het Proof-of-Stake systeem in plaats van het Proof-of-Work systeem. Het PoS systeem verbruikt veel minder energie dan het PoW systeem, waardoor $GBTC ook echt een duurzame variant is. 

Voor de gebruikers heeft het project ook het Gamified Green Staking model ontwikkeld. Door het staken van $GBTC krijgen investeerders naast een passief inkomen ook de kans om extra winst te maken door middel van het juist voorspellen van de Bitcoin koers. Bij een juiste voorspelling gaat de APY van het staken omhoog. 

27,5% van de tokenvoorraad zaal beschikbaar gesteld worden voor dit model. 40% wordt verkocht tijdens de huidig lopende presale. Dit is een vrij groot getal, vergeleken met andere projecten. Hierdoor is de presale de perfecte kans om in te stappen in dit project. 

Dit is bij meerdere investeerders al opgevallen, er is namelijk al meer dan $4 miljoen opgehaald tijdens de huidige presale fase. Je krijgt momenteel 1 $GBTC voor $0,9162. Dit kan snel weer stijgen als het huidige doel van $4,5 miljoen behaald wordt. 

Koop Hier $GBTC

Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) – Revolutionair cloud mining protocol

Bitcoin mining is als jaren een erg lucratieve activiteit. Tegenwoordig is Bitcoin mining ontzettend gecentraliseerd. Alle blokbeloningen gaan naar een paar mining pools die veel hardware bezitten. De ontwikkelaars van Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) willen dit veranderen met hun nieuwe project.

Dit gaan ze doen met een revolutionair cloud mining protocol. Zo brengt Bitcoin Minetrix het minen van Bitcoin weer terug bij de particulier. Het protocol werkt met een Stake-to-Mine systeem. Dit werkt als volgt: 

Gebruikers kopen $BTCMTX en die kunnen ze staken. Hiermee krijgen ze cloud mining credits. Dit zijn niet verhandelbare ERC-20 tokens die geburned kunnen worden voor ‘Bitcoin cloud mining power’. Door het staken van $BTCMTX krijgen gebruikers naast het standaard passief inkomen dus ook een aandeel in het minen van Bitcoin.

Als Bitcoin alternatief is $BTCMTX een perfecte keuze tijdens altcoin season, dit vinden veel andere investeerders ook. Er is namelijk al meer dan $12 miljoen opgehaald tijdens de huidige presale. Op het moment van schrijven duurt 31e fase van de presale echter nog minder dan 2 dagen. Menig crypt expert raad dus aan om snel te handelen. 

Koop Hier $BTCMTX

eTukTuk ($TUK) – Nieuwe crypto met duurzaam en filantropisch plan

Cryptocurrencies zijn vaak alleen ontworpen om veel winst op te leveren voor de bedrijven en investeerders. De ontwikkelaars van eTukTuk ($TUK) willen ook echt iets toevoegen aan de wereld. Ze willen graag de klimaatcrisis aanpakken in combinatie met ontwikkelingshulp. 

Ze gaan dit doen met hun nieuwe eTukTuk. Dit is een elektrische variant op de tuktuk. De tuktuk is het meest gebruikte vervoermiddel in ontwikkelingslanden, maar het heeft een vervuilende tweetaktmotor. Door het vervangen van de huidige tuktuk met de eTukTuk, zal de uitstoot van de transportsector aanzienlijk verlaagd worden. 

De ontwikkelingslanden waar de eTukTuk geïntroduceerd zal worden, worden ook ondersteund door het project. Dit doen ze door het financieren en ontwerpen van de oplaadinfrastructuur. De $TUK token zal de native token worden binnen dit ecosysteem. Chauffeurs zullen bijvoorbeeld alleen hun eTukTuk kunnen opladen door met de $TUK token te betalen.

Door te investeren in dit project zul je bijdragen aan klimaatactie en ontwikkelingshulp. Daarnaast kan de $TUK token ook lucratief zijn door het staken en algemene groei wanneer het project van de grond komt. Tijdens de lopende presale is er al meer dan $2 miljoen opgehaald. Momenteel kun je een $TUK token aanschaffen voor $0,028, maar dit gaat stijgen in de volgende fase. 

Koop Hier $TUK

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!