Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Rapport: Februari ziet $67 miljoen aan DeFi fondsen gestolen

In februari hebben criminelen alleen al digitale fondsen ter waarde van meer dan $67 miljoen gestolen van gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms. Volgens de meest recente gegevens van Immunefi waren hackaanvallen goed voor meer dan $65 miljoen, of 97% van de verliezen van de maand. De Ethereum-blockchain leed het meest onder individuele aanvallen, met 12 incidenten die 85,71% van de totale verliezen over de getroffen ketens vertegenwoordigen.

Verliezen sinds begin van het jaar 15,4% hoger

In februari richtten cybercriminelen zich voornamelijk op gedecentraliseerde financiële (DeFi) platforms, waarbij digitale activa ter waarde van net iets meer dan $67 miljoen werden gestolen over 12 incidenten, volgens gegevens uit het laatste rapport van Immunefi. De gegevens van het rapport tonen aan dat hackaanvallen goed waren voor meer dan $65 miljoen, of 97% van de verliezen van de maand.

Echter, vergeleken met de verliezen in januari 2024, suggereren de gegevens dat criminelen minder succes hadden met het hacken of rug-pullen van gebruikers. Zoals aangegeven door de gegevens, waren de verliezen in februari twee keer lager dan de $133,4 miljoen die in januari werd afgetapt. Hoewel de daling van de verliezen in februari 2024 waarschijnlijk wijst op verbeterde beveiliging van de kant van DeFi-platforms, wordt deze theorie ondermijnd door de toename van 15,4% in de verliezen sinds het begin van het jaar tot net boven de $200 miljoen.

Ondertussen, in een uitsplitsing van de verliezen in februari, geeft de Immunefi-data aan dat de inbreuken op Playdapp ($32,5 miljoen) en Fixedfloat ($26,1 miljoen) die maand het meest significant waren.

Gecentraliseerde financiële platforms registreren nul verliezen

Wat betreft de meest getroffen ketens, tonen de gegevens aan dat de Ethereum-blockchain de meeste individuele aanvallen leed, met 12 incidenten die 85,71% van de totale verliezen over de getroffen ketens vertegenwoordigen. De Bitcoin- en BNB-ketens zagen elk één incident, met een aandeel in de totale verliezen van 7,14% voor elke keten.

Hoewel cybercriminelen blijkbaar succes hebben geboekt tegen DeFi-platforms, suggereert de Immunefi-data dat gecentraliseerde financiële (CeFi) platforms veel moeilijker aan te vallen zijn.

“In februari 2024 werd DeFi opnieuw het voornaamste doelwit voor exploits in termen van verloren fondsen, vergeleken met CeFi. Dit werd voornamelijk geleid door de hoogprofielaanvallen op Playdapp, Fixedfloat en Duelbits. In tegenstelling tot cefi, werd er geen enkele grote exploit waargenomen,” stelt het Immunefi-rapport.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!