DOGE koers pumpt 150%, kan Dogecoin 1 dollar worden en welke opkomende crypto meme met potentie gaat stijgen?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Meme coins zijn weer helemaal terug, en de grootste token binnen dit segment weet een enorme pump neer te zetten: in de afgelopen maand is de waarde van Dogecoin met meer dan 100% gestegen! Terwijl veel investeerders zich afvragen of Dogecoin 1 dollar waard kan worden, kijken andere investeerders alweer verder naar nieuwe meme coins met potentie.

Enorme groei voor honden meme coins

Om een goed beeld van de huidige Dogecoin groei te krijgen, is het nodig om de historische cijfers erbij te pakken. Op 4 maart brak Dogecoin voor het eerst uit boven de $0,16, wat ervoor zorgde dat de stijging van DOGE binnen een tijdspanne van 7 dagen boven de 100% uitkwam.

De laatste keer dat DOGE boven $0,16 stond, ligt alweer een flinke poos achter ons. Dit was namelijk begin januari 2022, toen we net de enorme crypto rally van 2021 achter de rug hadden. 

Tijdens de korte bull market van oktober 2022 steeg DOGE nog wel even kort boven de $0,11 uit, maar een groei richting $1600 zat er geen moment in. We kunnen dus met recht zeggen dat Dogecoin uitzonderlijk presteert.

Redenen voor buitengewone prestaties

Er zijn verschillende redenen om aan te nemen dat de huidige prestaties van Dogecoin niet snel ten einde zullen komen. Mogelijk zullen we over een aantal maanden concluderen dat de huidige groei slechts het begin van een lange rally was.

De Bitcoin halving en de release van Bitcoin ETF’s zorgt voor enthousiasme op de beurs, wat zich vertaalt in stijgende koersen. Momenteel komt Bitcoin zelfs weer in de buurt van haar all-time high ($6900) en daardoor vermoeden veel investeerders dat een groei naar een veelvoud van de all-time high (ATH) mogelijk is.

Traditioneel gezien profiteren altcoins van goede Bitcoin prestaties. Investeerders die met Bitcoin geld hebben verdiend, zetten hun winst immers om in nieuwe investeringen in kleinere tokens, zoals Dogecoin.

Nu al is te zien dat veel investeerders Dogecoin kopen. Het aantal crypto portfolio’s met meer dan 100.000 DOGE is sinds januari met 0,7% gegroeid. Dit is een teken dat handelende whales de token kopen en opslaan, in de hoop om deze op een later moment voor een enorm bedrag te kunnen verkopen.

Kan Dogecoin 1 dollar worden?

Dogecoin is nog steeds ver verwijderd van haar eerdere ATH ($0,7605 in mei 2021), maar lijkt momenteel flinke stappen te zetten om weer terug te komen op dit niveau. Vanaf daar is het geen bijzonder lange route meer richting $1,00. Wat dat betreft, is de Dogecoin koers verwachting dus bijzonder positief.

Toch zijn er de nodige aantekeningen te plaatsen bij dit enthousiaste statement. Zo is de meme crypto markt veel meer verzadigd geraakt dan tijdens de eerdere grote rally. Naast Dogecoin zijn er nu ook meme coins met vuurspuwende draken, razendsnelle egels, kikkers met alpinopetjes en meer. Geïnteresseerde meme coin investeerders hebben nu veel meer keuze.

Daarnaast is de enorme market cap ($23 miljard) een probleem voor Doge. Dit maakt het namelijk lastig om al te hoge returns te kunnen geven. Mocht de $1 gehaald worden, dan hebben investeerders die nu instappen een winstfactor van ongeveer 6,25x de inleg. In de crypto wereld is dat niet overdreven veel. Sommige tokens halen namelijk een winstfactor van x100 of meer.

Dogecoin kan een goede investering zijn voor traders die niet te veel risico willen nemen en hopen op een klein rendement. Ben je echter van plan om met iets meer risico veel geld te verdienen met digitaal traden, dan kun je beter instappen bij een kleine crypto met potentie.

Frog Wif Hat (FWIF) – Kleine meme coin met potentie

Een voorbeeld van een kleine meme crypto met potentie is Frog Wif Hat ($FWIF). Dit fonkelnieuwe crypto project combineert verschillende succesvolle elementen uit de meme crypto wereld tot één geheel.

De naam van de token is afgeleid van Dog Wif Hat, een populaire online meme die als token al voor de nodige successen wist te zorgen. In plaats van een hond is bij Frog Wif Hat een kikker het symbool, dat qua uiterlijk bovendien de nodige gelijkenissen vertoont met Pepe. In een poging de token nog aansprekender te maken voor de meme community, is deze kikker vormgegeven als een chauvinistische cartooneske Fransman, die met zijn baguette flink om zich heen slaat.

Hilariteit is daarbij gegarandeerd, maar dankzij de sterke tokenomics heeft FWIF ook de potentie om winsten te genereren. De token heeft gebruikgemaakt van een fair launch, en is dus nu al te koop. Er wordt hard gewerkt aan een Solana bridge, waardoor deze ERC-20 token binnenkort ook op dat Layer-1 netwerk te koop zal zijn.

Via de officiële website van het project kun je meer informatie vinden over de token rondom deze ‘bon vivant’ van de crypto wereld.

Nu naar Frog Wif Hat

SMOG – Airdrop crypto gaat voor goud

Naast Frog Wif Hat hoort ook Smog ($SMOG) tot de grote groep meme coins met de mogelijkheid om vroege investeerders enorme winsten te bezorgen. Deze Solana token (met bridge naar ERC-20) zet in op een grote crypto airdrop die voor communityvorming moet zorgen.

Door de token te kopen en te staken, ontvang jij een deel van de gigantische airdrop die aangekondigd is. Door op de website van de meme coin ‘quests’ uit te voeren, krijg je extra airdrop credits, en dus meer tokens tijdens de airdrop.

Crypto airdrops zijn een bekende en beproefde methode om aandacht te genereren voor een nieuwe token. Onder meer BONK wist groot te worden door middel van airdrops. Dat SMOG ook succesvol is dankzij de aangekondigde airdrop, blijkt wel uit het feit dat deze gloednieuwe token nu al een community van bijna 44.000 tokenhouders heeft.

Wil je ook investeren in deze kleine crypto met potentie? Onder meer op de website van het project kun je meer informatie vinden. Hoe langer je de token hebt, hoe hoger jouw airdrop beloning zal zijn. Nu investeren kan dus handig zijn.

Nu naar Smog

SPONGE V2 (SPONGEV2) – Meme coins met nieuwe kans op x100?

Investeerders die al een tijdje meegaan kunnen zich misschien de enorme groei van Sponge ($SPONGE) nog wel herinneren. De token wist tijdens de bear market in 2023 winstfactoren van x100 te leveren, dankzij een market cap groei van $1 miljoen naar $100 miljoen.

Ondertussen is de token gebridged naar een nieuwe versie: Sponge V2 token. Deze nieuwe versie heeft de ticker $SPONGE overgenomen en wordt op verschillende exchanges verhandeld.

De vernieuwde token moet ‘bigger and better’ worden dan het origineel, mede dankzij een eigen Play-2-Earn game, een groter marketingbudget en een trouwe community. 

Sinds de bridge is de waarde van de token flink gestegen, namelijk van $0,0012 in februari naar $0,0017 nu. Gezien het enthousiasme kan deze waarde nog verder stijgen. Koop je de token met MATIC en stake je hem op het platform, dan krijg je aanzienlijke rewards (een APY van 651%). 

Al met al kan geconcludeerd worden dat de nieuwe SPONGE een uitstekende verdienmogelijkheid presenteert voor nieuwe investeerders.

Nu naar Sponge

Scotty the AI (SCOTTY) – Nieuwe AI crypto innoveert en beschermd traders

Scotty the AI is een nieuwe presale crypto die vroege investeerders de kans biedt om in te stappen bij een meme coin met een duidelijk gebruiksnut. Veiligheid op de blockchain staat namelijk voorop bij deze bijzondere token.

Als icoon voor deze nieuwe crypto met potentie is gekozen voor Scotty, een zwart behaarde Schotse terriër. Deze hondensoort werd in het verleden gebruikt om op de onherbergzame highlands kuddes te beschermen, precies zoals Scotty the AI belooft om de onherbergzame blockchain wereld te beschermen.

Het is de ambitie van het team om met Scotty een AI gestuurde chain op te zetten die inzicht kan bieden in alle transacties, en waarschuwingen kan geven wanneer iets niet in de haak lijkt. Zo kunnen gebruikers beschermd worden tegen hackers, scammers en andere ongure types.


Daarnaast zal met Scotty Chat gewerkt worden aan een chatbot die antwoord heeft op al je crypto vragen, en zal bovendien aan een community forum gebouwd worden. Veilige nieuwe tokens en investeringsmogelijkheden kunnen verkend worden op de eigen (AI-gestuurde) exchange.

Scotty is meer dan alleen een meme coin, want het is een mogelijkheid om in de toekomst en de veiligheid van blockchaintechnologie te investeren. In de huidige presale fase kost de token $0,0068 per stuk. Al bijna $2 miljoen werd opgehaald voor deze low cap gem.

Nu naar Scotty the AI

eTukTuk (TUK) – Innoveert de transport sector met behulp van crypto

Een bijzonder nieuw crypto project met veel potentie en een werkelijke gebruiksfunctie in de wereld is eTukTuk ($TUK). Het team achter deze token is van plan voor een revolutie in het personen- en goederenvervoer te zorgen, door elektrische tuktuks te introduceren in opkomende economieën in Zuidoost-Azië.

Chauffeurs kunnen voor een relatief gunstig bedrag een lokaal geproduceerde elektrische tuktuk van eTukTuk gebruiken om klanten van A naar B te vervoeren. Klanten kunnen de chauffeur betalen met de $TUK token. Wie met een lege accu komt te zitten, kan zijn eTukTuk volgooien bij een laadstation van de lokale partners. Uiteraard is de $TUK token ook hier het betaalmiddel.

Als tokenhouder ontvang je een klein deel van alle transacties als staking bonus. Dit is ideaal, want zo kun je zelf vanuit Europa (of waar ter wereld je ook bent) een passief inkomen genereren.

eTukTuk moet zodoende winsten genereren, en voor vergroening zorgen. Uit cijfers blijkt dat traditionele tuktuks namelijk verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de uitstoot in landen als Cambodja, India en Sri Lanka.

In dit laatste land wordt nu hard gewerkt aan het uitrollen van de pilotfase van het project, mede met behulp van de Capital Maharaja Group. De bijbehorende token bevindt zich in de presale, waar het te koop is voor $0,02775. In de presale is sprake van een oplopend prijsschema, dus als je wilt toeslaan is dit het juiste moment.

Nu naar eTukTuk

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!