DeFi wint flink aan populariteit – TVL bereikt hoogste punt sinds januari 2022

Volgens crypto-informatieplatform DappRadar is de totale waarde vergrendeld (TVL) in de gedecentraliseerde financiële (DeFi) sector gestegen naar een niveau dat in meer dan een jaar niet meer is gezien.

DappRadar merkte in een nieuwe analyse op dat de totale DeFi TVL in januari met 7% is gestegen en $110 miljard heeft bereikt, het hoogste niveau sinds 2022.

TVL verwijst naar de hoeveelheid kapitaal die wordt gestort binnen de smart contracts van een protocol en wordt vaak gebruikt om de gezondheid van een crypto-ecosysteem te meten. Een sprong in de totale waarde vergrendeld duidt vaak op een heropleving van de markt. Zo beschreef het bedrijf het als volgt:

Total Value Locked or TVL of the top Blockchains in January 2024

“Deze stijging van de TVL van DeFi wordt gedeeltelijk toegeschreven aan het groeiende optimisme over het begin van een nieuwe bullmarkt, die heeft geleid tot een stijging van de algemene tokenprijzen. Een aanhoudende trend uit 2023, die zich voortzet tot in 2024, is de lancering van nieuwe ketens die airdrops aanbieden, waardoor het verhaal rond airdrop-jacht in het X-ecosysteem wordt aangewakkerd. Dit fenomeen draagt aanzienlijk bij aan de verhoogde activiteit in het DeFi-landschap.”

Ondanks de algemene stijging van de sector waren slechts drie van de tien grootste ketens in januari getuige van sprongen in TVL: het smart contractprotocol Ethereum (ETH), de Ethereum-concurrent Solana (SOL) en de schaaloplossing Arbitrum (ARB).

In januari steeg de TVL van Ethereum met 6,2%, die van Solana met 5,19% en die van Arbitrum met 2,24%. Van de top 10 ketens was het gedecentraliseerde liquiditeitsprotocol THORChain (RUNE) getuige van de grootste TVL-daling, met een daling van meer dan 20%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!