Solana en XRP-holders moeten dit in de gaten houden

Handelaren en houders van populaire cryptocurrencies XRP en Solana (SOL) dienen aandacht te besteden aan belangrijke informatie van de toonaangevende crypto-exchange Binance. Aan het einde van 2023 kondigde Binance in een verklaring aan dat het USDC-gefinancierde eeuwigdurende contracten voor BTC, ETH, BNB, SOL en XRP zou lanceren, met een verwachte datum van 3 januari.

Echter, gezien de volatiliteit die de markt deed schudden en leidde tot grote prijsdalingen voor cryptocurrencies, kondigde Binance Futures aan dat de lancering van USDC-gefinancierde eeuwigdurende contracten was uitgesteld, met een nieuwe datum van 4 januari.

Volgens Binance is de handelsstarttijd voor de USDC-gefinancierde BTC-, ETH-, BNB-, SOL- en XRP-euwigdurende contracten uitgesteld vanwege marktvolatiliteit en om een prettige handelservaring te bieden aan de gebruikers. Binance meldde dat het USDC-gefinancierde BTC-euwigdurende contract op 4 januari om 12:30 UTC zal worden gelanceerd, gevolgd door de USDC-gefinancierde SOL-, XRP-, ETH- en BNB-euwigdurende contracten elke vijf minuten daarna.

De crypto-branche begon het jaar 2024 positief, met Bitcoin dat de $46.000 prijsniveau benaderde. XRP en Solana hadden ook een goede start van het jaar, waarbij ze respectievelijk op 2 januari hoogtes bereikten van $0,639 en $117. Echter, keerde het tij toen beren de markt troffen: Een daling van Bitcoin op woensdag veegde bijna alle winsten weg die het in de eerste dagen van dit jaar had behaald, waarmee een langdurige stijging werd doorbroken die een wereldwijde malaise in traditionele activa overtrof.

Andere activa daalden naast Bitcoin, dat zijn 15e verjaardag vierde sinds het minen van zijn eerste blok op 3 januari 2009. Op woensdag daalde XRP met wel 11%, terwijl SOL bijna 20% daalde. Zowel XRP als Solana zijn respectievelijk met 9,63% en 8,93% gedaald in de afgelopen 24 uur, en worden verhandeld op $98,65 en $0,578.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!