De Britse minister van Financiën onderzoekt uitdagingen waarmee gelicentieerde crypto-bedrijven worden geconfronteerd

In reactie op toenemende bezorgdheid binnen de cryptocurrency-industrie heeft de Britse minister van Financiën, Jeremy Hunt, aangekondigd dat hij onderzoek zal doen naar meldingen van gelicentieerde crypto-bedrijven die problemen ondervinden bij het openen van zakelijke rekeningen. Deze stap komt voort uit een vraag gesteld door de voorzitter van de All-Party Parliamentary Group for Crypto and Digital Assets, Lisa Cameron, waarin zij wees op de uitdagingen waarmee gelicentieerde crypto-entiteiten in het Verenigd Koninkrijk te maken hebben.

Bespreking met de staatssecretaris van Financiën

Op dinsdag stemde Chancellor Hunt in met een bijeenkomst met de staatssecretaris van Financiën, Bim Afolami, om de problemen die door Cameron zijn aangekaart, te onderzoeken. Het doel is om inzicht te krijgen in de uitdagingen waarvoor gelicentieerde crypto-bedrijven zich gesteld zien en mogelijke oplossingen te verkennen. De vergadering is gepland in reactie op geuite zorgen over de moeilijkheden in de sector.

In het kader van een bredere context benadrukte Chancellor Hunt de ambitie van het VK om zich te profileren als een wereldwijd knooppunt voor de cryptocurrency-markt. Hij erkende de sleutelrol van Londen in deze visie en verklaarde:

“Het VK, en met name Londen, is uitgegroeid tot het wereldwijde centrum voor crypto.”

Desondanks benadrukte Hunt het belang van verantwoorde regulering om de beoogde groei van de cryptomarkt te waarborgen. Hij wees op bestaande wetgeving voor stablecoins en de bevordering van cryptodiensten als stappen die zijn genomen om verantwoorde ontwikkeling binnen de sector te stimuleren.

Wetgevingsinitiatieven ter bevordering van een bloeiend crypto-ecosysteem

Het VK zet zich al sinds april 2022 in voor een gunstige omgeving voor crypto-innovatie. In die periode onthulde premier Rishi Sunak, destijds minister van Financiën, plannen om het land om te vormen tot een “wereldwijd cryptoknooppunt”. Opvolgende wetgevende maatregelen omvatten het aannemen van voorschriften voor het reguleren van het Digital Securities Sandbox-initiatief. Deze regels, die op 8 januari 2024 van kracht zullen worden onder de Financial Services and Markets Act 2023, bieden een kader voor het toezicht op de sandbox die tokenized effecten test.

Conclusie

Terwijl het VK tracht een vooraanstaande positie in te nemen in het cryptolandschap, omvat de proactieve benadering van de overheid het stimuleren van de sector en het aanpakken van de uitdagingen waarmee gelicentieerde crypto-bedrijven worden geconfronteerd. De aankomende ontmoeting tussen Chancellor Hunt en staatssecretaris Afolami toont een toewijding aan het bevorderen van een regelgevende omgeving die innovatie en verantwoordelijkheid in evenwicht houdt, met als doel de duurzame groei van de cryptomarkt in het VK te waarborgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!