Handelaar maakt $1,47 miljoen winst met gokje op nieuwe memecoin

De Solana (SOL) memecoin-gekte gaat door terwijl een handelaar $226.000 verandert in ruim $1,6 miljoen door te gokken op een token met een hond met een muts als mascotte. Tussen 13 en 15 december kocht een crypto-handelaar meer dan 19 miljoen Dogwifhat (WIF)-tokens, een op honden gebaseerde memecoin, toen deze op de markten binnen het Solana-netwerk debuteerde.

Volgens het blockchain-analysebedrijf Lookonchain kocht de handelaar de tokens tegen een gemiddelde prijs van $0,01137. Momenteel schommelt de totale waarde van de tokens rond de $1,69 miljoen, waardoor de handelaar ongeveer $1,47 miljoen winst heeft behaald binnen vijf dagen.

Terwijl er een nieuwe golf van interesse het Solana-ecosysteem bereikt, zijn memecoins gebaseerd op het netwerk begonnen met het leveren van enorme winsten. Op 8 december werd een op honden gebaseerde memecoin genaamd Bonk (BONK) de op twee na grootste memecoin qua marktkapitalisatie, waarmee het zich bij mede-hondenthema-memecoins Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE) in de top drie voegde en Pepecoin (PEPE), de op kikker gebaseerde memecoin, overtrof.

De prijs van Bonk steeg met 370% in de 30 dagen tot 11 december, van $0,0000028 naar $0,00002 op het moment van schrijven. De token overtrof de groei van mede-hond memecoins SHIB en DOGE, die respectievelijk 20% en 35% groeiden in dezelfde periode.

De opwinding rond Bonk verhoogde ook de verkoop van de Solana Saga mobiele telefoon. Sinds de lancering ontvingen eigenaren van de Solana Saga-telefoon een airdrop van 30 miljoen van BONK Met de stijgende tokenprijs grepen gebruikers de kans om winst te maken door de telefoon te kopen en de tokens te verkopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!