Wikipedia-oprichter bekritiseert vanwege negatieve houding jegens Bitcoin

Jimmy Wales, mede-oprichter van Wikipedia, kreeg te maken met flinke kritiek van X-gebruikers vanwege zijn recente opmerkingen waarin hij de betrouwbaarheid van Bitcoin (BTC) in twijfel trok in vergelijking met traditionele activa.

De Amerikaans-Britse internetondernemer schetste onlangs een scenario waarin hij beweerde dat hij zijn bankwachtwoord was kwijtgeraakt, wat resulteerde in het verlies van zijn volledige nettowaarde. Wales verklaarde vervolgens: “Nee, eigenlijk is dit niet gebeurd omdat banken werken en Bitcoin niet.”

Opvallend is dat de oprichter van Wikipedia niet altijd zo over Bitcoin heeft gedacht, aangezien er een periode was waarin hij “het wateren testte” door een bepaald bedrag in een BTC-pool te investeren. Dit was ook de tijd waarin Wikipedia Bitcoin-donaties begon te accepteren. Zijn ‘haat’ jegens Bitcoin begon echter vorm te krijgen in 2017, en sindsdien heeft hij dit anti-Bitcoinsentiment consequent geuit.

De vocale kritiek van Wales werd heftig berispt door XRP-aanhanger en advocaat John E. Deaton, algemeen bekend om zijn verdediging in de Ripple vs. SEC-zaak. Deaton begon een soortgelijke persoonlijke ervaring te delen en beweerde dat een keer $19.000 probeerde op te nemen bij zijn bank. Volgens het verhaal liep de transactie aanzienlijke vertraging op en was de bankdirecteur op dat moment onbereikbaar. De pro-XRP-advocaat concludeerde dan ook dat Bitcoin in een dergelijk geval effectiever en geschikter zou zijn.

Dogecoin-oprichter Billy Markus besprak tevens een applicatie voor het inzamelen van donaties op het Wikipedia-platform, in navolging van een gevoel dat werd gedeeld door Erik Voorhees, de oprichter en voormalig CEO van Coinapult.

Markus reageerde direct op beweringen dat Bitcoin niet werkt en zei: “Wikipedia maakt je nog steeds niet omdat ze je er tien jaar geleden niet over hebben verteld”, waarbij hij benadrukte dat gebruikers nog steeds worden aangemoedigd om te doneren wanneer ze de site bezoeken.

In zijn reactie gaf Paolo Ardoino, CEO van Tether, een standvastiger standpunt aan, waarbij hij benadrukte dat het bedrijf Wikipedia uit Wales binnenkort vervangen zou worden door een gedecentraliseerd alternatief.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!