Bitcoin correctie valt samen met begin altseason, aldus analist

De Bitcoin (BTC) koers daalde naar $42.359, waarbij op 11 december een scherpe correctie werd genoteerd. De prijs daalde met 7%, waardoor de winsten van de afgelopen zeven dagen teniet werden gedaan. Deze sterke correctie duwde BTC naar een viermaands dieptepunt van $41.329.

Een daling in de prijzen van altcoins volgde op de correctie van de Bitcoin-prijs, waarbij velen dubbelcijferige dalingen noteerden. Desondanks geloven marktkenners en analisten dat de recente prijsdaling deel uitmaakt van de lopende prijscyclus en dat na twee maanden van bullish momentum een correctie niet verrassend is.

Crypto-analist en medeoprichter van Reflexivity Research, Will Clemente, verklaarde dat correcties en marktvolatiliteit zwakke handen afschudden en de sterk geheven crypto-markten afkoelen. Crypto-handelaar Remen schreef in een X-bericht dat hij gelooft dat de recente daling altcoins in een nieuwe bull run zou kunnen duwen. Hij voegde eraan toe dat het lang zal duren voordat Bitcoin een opwaartse trend hervat, aangezien de dominantie van Bitcoin zijn hoogtepunt heeft bereikt.

De scherpe marktdaling op maandag 11 december liquideerde ook meer dan $400 miljoen aan crypto-geheven posities, waardoor de markt werd gezuiverd. De Bitcoin-prijs heeft echter sindsdien hersteld boven de $42.000.

De BTC-prijsmomentum begon in oktober en hielp ’s werelds belangrijkste cryptocurrency significante vooruitgang te boeken, waarbij bijna $10.000 werd gewonnen in de afgelopen maand. Hitesh, een andere crypto-analist, wees op de prijsuitbraak van BTC na bijna zes maanden zijwaartse prijsactie.

De BTC-prijs is met 50% gestegen sinds de uitbraak eind oktober. Hitesh wees op de on-chain gegevens die suggereren dat accounts met meer dan 1 BTC voortdurend BTC kochten en dat whales aan het accumuleren waren. De institutionele instroom en de toenemende interesse van financiële reuzen te midden van een streven naar de eerste plek in een Bitcoin ETF hebben het juiste momentum voor BTC opgebouwd vóór het belangrijke evenement van de halvering van de Bitcoin-beloning in april 2024.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!