Heeft JPMorgan stiekem XRP gekocht? Dit is wat we weten…

De afgelopen tijd doen er geruchten de ronde dat de Amerikaanse bankgigant JPMorgan Chase & Co. in het geheim XRP zou accumuleren. Dit gerucht heeft terrein gewonnen en heeft in de loop van de verspreiding de aandacht getrokken van de cryptogemeenschap. In dit artikel gaan we echter wat feiten bespreken.

JPMorgan koopt naar verluidt 7,5 miljoen XRP

De eerste berichten over dit gerucht, na een nieuwsbericht waarin een uitgelekt rapport werd aangehaald, beweerden dat de investeringsgigant daadwerkelijk 7,5 miljoen XRP-tokens had gekocht. Dit gerucht vond snel zijn weg naar sociale media, zoals X (voorheen Twitter), waardoor het nieuws als een lopend vuurtje verspreid werd.

Een van de meest prominente reposts van het nieuws is die van Amelie, een Duitse influencer met meer dan 27.000 volgers op X. Naarmate de geruchten steeds populairder worden, zijn ze ook onder de loep genomen vanwege het gebrek aan bewijs en het feit dat een aantal zaken niet lijken te kloppen.

Een X-gebruiker wijst er bijvoorbeeld op dat in het artikel staat dat de 7,5 miljoen XRP die naar verluidt door JPMorgan is gekocht 7,5% van zijn portefeuille uitmaakt. Dit zou echter betekenen dat de totale portefeuille van JPMorgan $6,2 miljard waard zou moeten zijn, in tegenstelling tot de werkelijke waarde van $440 miljard.

Er zijn ook geen officiële verklaringen van JPMorgan over het kopen van XRP of het daadwerkelijk aanhouden van cryptocurrency in hun portefeuille. Het is tevens belangrijk om te vermelden dat JPMorgan feitelijk zijn eigen JPM Coin gelanceerd heeft die naar verluidt zal worden gebruikt om $10 miljard aan dagelijkse transacties uit te voeren.

BlackRock toont ook interesse in XRP?

Er gaan ook geruchten dat BlackRock interesse toont in XRP, maar tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat dit het geval is. De enige keer dat BlackRock genoemd werd in XRP-gemeenschappen, is toen er een nepaanvraag van een BlackRock XRP ETF opdook op de website van Delaware Corporation.

Deze valse aangifte is inmiddels verwijderd en de autoriteiten van Delaware zijn naar verluidt begonnen met hun onderzoek om de partij of partijen te achterhalen die achter de valse indiening zaten.

XRP-beïnvloeder CryptoInsightUK wendde zich ook tot X (voorheen Twitter) om de geruchten te ontkrachten dat BlackRock de munt zou kopen. Hij noemde het een “stom gerucht” en dat het niet waar is, en adviseerde investeerders om zich niet te laten afleiden door het “lawaai”.

Gaan JPMorgan en BlackRock in XRP stappen?

Hoewel de banken van JPMorgan en BlackRock momenteel niet investeren in XRP, probeert Ripple over de hele wereld het potentieel aan te boren. Uit een nieuw rapport van het Basel Committee on Banking Supervision (BCBS) blijkt dat XRP momenteel op de derde plaats staat in de lijst van digitale activa die banken bezitten. Dit geeft aan dat naar verluidt 2% van de 9,4 miljard euro die banken in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd, in XRP zit, wat ongeveer 188 miljoen euro is. Dit bedrag zal echter naar verwachting de komende jaren alleen maar stijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!