Ophef over valse BlackRock registratie stuwt XRP prijzen omhoog

XRP-houders werden maandag even meegesleept in een storm van opwinding, maar het bleek van korte duur te zijn. De prijs van Ripple (XRP) schoot binnen een half uur met 12% omhoog nadat het nieuws de ronde deed dat de vermogensbeheerder BlackRock de “iShares XRP Trust” in Delaware had geregistreerd. Echter, latere rapporten bevestigden dat deze vermeende registratie nep was en de prijs van XRP daalde weer naar het oorspronkelijke niveau van $0,65.

Volgens de website van de staat Delaware is er daadwerkelijk een entiteit geregistreerd onder het bestandsnummer 2619091 met de naam “iShares XRP Trust”. Dit zou op naam zijn van een BlackRock-executive en met het adres van BlackRock, maar Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas bevestigde dat BlackRock in werkelijkheid geen dergelijke registratie had ingediend. Hij verklaarde op maandag:

“Dit is onwaar! Bevestigd door BlackRock door mij. Iemand moet de naam van de BlackRock-executive, enzovoort, hebben toegevoegd.”

Deze verwarring heeft geleidt tot speculatie dat BlackRock mogelijk van plan was om een op XRP gebaseerde Exchange Traded Fund (ETF) in te dienen bij de Securities and Exchange Commission (SEC). Dit vermoeden werd versterkt doordat BlackRock vorige week wel de naam registreerde voor zijn iShares Ethereum Trust in Delaware, kort voordat NASDAQ namens hen een aanvraag indiende voor een notering van een spot Ethereum ETF. Dit nieuws zorgde ervoor dat de prijs van Ethereum (ETH) voor het eerst in maanden boven de $2.000 uitsteeg.

Het is echter belangrijk op te merken dat de SEC nog geen goedkeuring heeft gegeven voor spot crypto ETF’s, hoewel sommige analisten suggereren dat er tegen het einde van de week mogelijk goedkeuring kan komen voor een reeks spot Bitcoin ETF’s.

Deze episode toont aan hoe nieuws en geruchten in de crypto-industrie snel en sterk de prijzen van digitale activa kunnen beïnvloeden. Het is van vitaal belang voor beleggers om waakzaam te blijven en altijd bronnen te verifiëren voordat ze beslissingen nemen op basis van dergelijke informatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!