Bitcoin halving 2024 nadert – Gaat Bitcoin stijgen? Dit zijn de 5 beste crypto’s om in te investeren nu de bekendste crypto dipt

LET OP! Dit is een betaald persbericht.

De crypto markt is rijk aan mogelijkheden. Dat is ook het geval tijdens de crypto dip van vandaag, waarbij de bekendste crypto’s zijn gedaald. 

De Bitcoin koers is in de afgelopen 24 uur met -2% gedaald en ligt nu vlak boven het niveau van $ 36.000. Ook andere top 10 crypto’s zoals Ethereum, Solana en XRP zijn gedaald in koers.

In dit artikel kijken we naar de beste crypto’s om vandaag te kopen tijdens de crypto dip in voorbereiding op de Bitcoin halving van 2024.

Beste crypto’s voor de aankomende Bitcoin halving 2024

De volgende Bitcoin halving wordt in april 2024 verwacht en is historisch gezien positief voor de Bitcoin koers. Na een Bitcoin halving neem het aantal bitcoins per block beloning af, waardoor de token schaarser wordt. Dit heeft positieve effecten op de Bitcoin koers. Zo steeg de Bitcoin koers ieder jaar na de Bitcoin halving naar een all time high, zoals te zien is in de onderstaande afbeelding. De rode pijlen geven daar aan wanneer een Bitcoin halving ongeveer heeft plaatsgevonden.

 Als Bitcoin gaat stijgen na de volgende halving, dan kan het nu een ideaal moment zijn om te investeren in goedkope crypto’s met potentie. Het verleden laat namelijk zien dat een sterk stijgende Bitcoin koers ook positieve effecten heeft op de rest van de markt.

Daarnaast is er nog een extra boost die kan bijdragen aan een explosieve stijging, namelijk de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF. Deze zal naar alle waarschijnlijkheid aan het begin van 2024 plaatsvinden. Hierdoor stroomt er veel nieuw kapitaal naar de markt, en vooral naar Bitcoin. Dit zal dus de koers eveneens flink omhoog kunnen stuwen.

Daarom bespreken we in de rest van dit artikel een aantal interessante token om te profiteren van de Bitcoin halving 2024, met de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF ook in ons achterhoofd.

1. Solana (SOL) – Koers daalt nadat crypto whales SOL dumpen

Solana heeft een behoorlijk sterke maand achter de rug, maar analisten voorspellen dat Solana nog veel meer waard kan worden. Helaas kan dit nog wel eventjes duren, vooral nadat crypto whales vandaag hebben besloten om hun winsten op te nemen.

Nu kun je richting het einde van de onderstaande grafiek als het ware twee ‘waves’ zien. Mogelijk kan hier nog een derde bijkomen dit jaar, hoewel dit niets meer dan speculatie is.

De Solana koers is op het moment van schrijven met -10,2% gedaald naar $56,32. Toch ligt de altcoin nog 134% hoger in de afgelopen 30 dagen, waardoor het tijd was voor investeerders om hun winst op te nemen vandaag. Toch behoort Solana tot een van de beste crypto’s van de afgelopen periode.

Op lange termijn zou Solana echter nog verder kunnen stijgen, vanwege haar potentie als beste blockchain netwerk binnen de crypto markt. Om die reden wordt Solana binnen de community ook wel ‘Ethereum Killer’ genoemd. 

2. Ripple (XRP) – Kan XRP nog herstellen in 2023?

XRP is de afgelopen weken nogal een speculatieve asset geweest. Met name afgelopen maandag, toen de altcoin voor enkele minuten van $0,65 naar de $0,80 steeg, voordat de koers kort daarna weer gecorrigeerd werd.

Deze beweging was te danken aan geruchten dat BlackRock die dag een aanvraag gedaan zou hebben voor een XRP ETF. Al snel bleek dit te gaan om fake news, waardoor de koers zich weer terugtrok naar $0,65.

Op het moment van schrijven is de XRP koers met -5,5% gedaald in de afgelopen 24 uur. XRP ligt nu vlak onder de $0,60 en maakt zich mogelijk klaar voor een lichte herstelbeweging.

XRP heeft op lange termijn echter veel potentie om te exploderen in waarde, omdat het bedrijf Ripple een grote rol kan spelen in crypto regulaties. Tevens ligt de altcoin zo’n 80% onder zijn all time high van $3,84 en heeft daardoor nog veel ruimte om te stijgen. Er is dus zeker nog ruimte om te groeien tijdens een volgende crypto bull run.

3. Cardano (ADA) – Kan Cardano 1 euro worden in 2023?

Het netwerk van Cardano is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid met vele updates die het netwerk nog aantrekkelijker hebben gemaakt voor ontwikkelaars. Hierdoor is ook het aantal gebruikers op het netwerk van Cardano behoorlijk gegroeid.

Ondanks deze behoorlijke groei, lijkt Cardano nog steeds ondergewaardeerd en ligt het nog ver onder zijn all time high van $ 3,10.

Cardano heeft vandaag ook een behoorlijke daling meegemaakt van -7,66% naar $0,362. Toch ligt de altcoin momenteel nog ruim 46% hoger dan een maand geleden en heeft het de potentie om verder te stijgen richting de $0,50 dit jaar. Dit kan zeker gesteund worden door de aankomende Bitcoin halving in 2024.

Tenzij we in de laatste weken van dit jaar nog een explosie krijgen in de crypto markt, lijkt het niveau van $1 nog buiten bereik voor ADA.

4. ETHETF Token (ETHETF) – Profiteer van de nieuwe crypto ETF aanvraag

Terwijl de markt optimistisch blijft over de spot Bitcoin ETF aanvragen, heeft BlackRock ook een aanvraag gedaan voor een spot Ethereum ETF. Een goedkeuring hiervan kan institutionele investeerders in staat stellen om in Ethereum te investeren zonder ETH te kopen.

De nieuwe ETH ETF Token zou op het succes van de toekomstige Ethereum ETF kunnen meeliften, waardoor vroege investeerders rijk worden met crypto als dat gebeurt. Voordat de Ethereum ETF wordt goedgekeurd, zal er op elke ETHETF transactie een 2% token burn rusten, waardoor de supply kleiner wordt.

Een kleinere token supply kan een positieve invloed hebben op de prijs van een crypto. Daarom heb je als vroege investeerder het voordeel van een hogere supply en een relatief lage prijs.

Je kunt ETHETF tokens kopen via gedecentraliseerde exchanges, met 95% van de token supply die gebruikt wordt voor liquiditeit. Wanneer de token gelist wordt op gecentraliseerde exchanges, kan het trading volume sterk omhoog schieten, net als de waarde van ETHETF.

Nu naar ETHETF Token

5. Bitcoin ETF (BTCETF) – Volg het laatste spot Bitcoin ETF nieuws

Voordat we een Ethereum ETF krijgen, zullen we eerst moeten wachten tot de spot Bitcoin ETF goedkeuring krijgt van de SEC. Hier zou de opkomende crypto, Bitcoin ETF Token van kunnen profiteren.

Bitcoin ETF is niet zomaar een speculatieve coin, maar biedt ook utility. Zo kun je via BTCETF het laatste Bitcoin ETF nieuws volgen om op tijd belangrijke trades te maken. Daarnaast kun je BTCETF tokens staken voor passief inkomen.

BTCETF tokens zijn te koop in de presale voor $0,0054 per stuk, maar zullen volgende week stijgen in prijs. Nadat de token gelanceerd wordt op exchanges, komt er op elke transactie een burn tax, waardoor de supply kleiner zal worden.

Naast de mogelijkheid om te profiteren van de stijgende waarde van BTCETF, kun je ook passief extra tokens verdienen. Om die reden is de Bitcoin ETF Token een van de meest veelbelovende investeringen op dit moment om je voor te bereiden op de Bitcoin halving van 2024.

Nu naar Bitcoin ETF Token

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!