Ruimteorganisatie brengt DOGE naar de maan

Op donderdag 16 november werd de bekende uitdrukking “Dogecoin to the moon” werkelijkheid toen het officiële Dogecoin-account op X (voorheen Twitter) de bevestiging gaf van de allereerste DOGE-ruimtemissie.

Bereid je voor: Dogecoin gaat naar de maan

De officiële Dogecoin-account op X kondigde aan dat een missie om de meme-munt naar de maan te brengen nu officieel is bevestigd. Deze opmerkelijke gebeurtenis wordt georganiseerd door Astrobotic Technology, een robotica-bedrijf met hoofdkantoor in Pennsylvania.

In de post werden details van de missie gedeeld, waarin werd vermeld dat een fysieke Dogecoin zal worden opgenomen in de DHL Moonbox, vervoerd door de Vulcan Centaur-raket van ULA, die gepland staat om op 24 december 2023 te worden gelanceerd. De DHL Moonbox fungeert als een soort tijdcapsule die verschillende aandenkens naar de maan zal brengen.

Deze ongebruikelijke reis markeert een bijzondere mijlpaal voor Dogecoin, en het bevestigt de humoristische en unieke aard van deze cryptocurrency in de wereld van digitale activa.

Volgens gegevens van Astrobotic Technology is de DHL Moonbox die in december naar de maan gaat gevuld met items van over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Duitsland, Canada, enzovoort. Na voltooiing van de missie zal DOGE de eerste cryptocurrency zijn die naar de maan wordt gestuurd, wat een belangrijke mijlpaal is voor de meme-coin.

DOGE price chart from Tradingview.com (Dogecoin to the moon)

De Dogecoin-prijs staat al op het punt te stijgen

Terwijl de Dogecoin-prijs op het punt staat te stijgen, heeft de bevestiging van de Dogecoin-missie naar de maan het enthousiasme verder aangewakkerd. Na de aankondiging maakte de DOGE-prijs voor het eerst in vier jaar een sprong boven $0,83.

De crypto-analist Crypto Kaleo deelde eerder een gedetailleerde analyse van de Dogecoin-prijs, waarbij hij voorspelde dat deze de $0,15 zou overschrijden. Kaleo verwacht dat DOGE zich snel zal verplaatsen en initieel het niveau van $0,09 tot $0,1 zal bereiken, om vervolgens door te gaan naar het beoogde doel van $0,15.

De analyse van Kaleo is gebaseerd op de DOGE/BTC-grafiek, waar hij aangeeft: “Ik zoek simpelweg naar een aanraking van HTF-weerstand op het BTC-paar rond 550 sats.” Deze aanraking zou naar verluidt de bevestiging zijn van de rally die de cryptanalist gelooft dat de prijs mogelijk naar $0,2 kan stuwen.

Met het Dogecoin-dagelijkse handelsvolume dat in slechts één dag al met meer dan 50% is gestegen, lijkt er aanzienlijke interesse te zijn van investeerders. Zodra de vermoeidheid van verkopers toeslaat en de vraag toeneemt, zou DOGE het $0,09-niveau kunnen doorbreken nog voordat de dag ten einde is.

Op dit moment bevindt de DOGE-prijs zich op $0,0804, met een winst van 7,86% in de afgelopen 24 uur. Met een marktkapitalisatie van $11,4 miljard behoudt Dogecoin zijn positie als de negende grootste cryptocurrency op de markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!