Wat veroorzaakt de uitstroom van Ethereum whales op Binance?

Er is een uitstroom van grote hoeveelheden Ethereum (ETH) van Binance waargenomen. In de afgelopen 24 uur heeft Binance ongeveer $46,74 miljoen aan ETH zien vertrekken, wat overeenkomt met 14.146 ETH. Interessant genoeg heeft een nieuwe portemonnee ook 95,67 miljoen USDT en 7.402 ETH opgenomen, ter waarde van ongeveer $23,3 miljoen. Deze activiteit weerspiegelt de opnamepatronen van twee andere portefeuilles die bekend staan om het verplaatsen van grote hoeveelheden ETH en stablecoins van het platform.

De smart money tracking service Lookonchain bracht zelfs een vraag naar voren: Zouden deze transacties kunnen worden toegeschreven aan Justin Sun, bekend om zijn grote kapitaalbewegingen, of zijn ze gewoon routine herverdelingen? Hoewel de identiteit van de portefeuille-eigenaars onbevestigd blijft, is de verplaatsing van dergelijke grote bedragen niet noodzakelijk een alarmsignaal. Het betreft vaak gewoon een standaard overdracht van middelen.

ETHEREUM PRIJSGRAFIEK


Recentelijk heeft Binance een constante uitstroom ervaren en een daling van zijn marktaandeel opgemerkt. Deze ontwikkeling zou kunnen duiden op een trend waarbij grote beleggers geleidelijk hun betrokkenheid verminderen. Het is van belang om deze verschuivingen te analyseren in het licht van de huidige markttendensen.

De prijsgrafiek van Ethereum geeft aan dat de op één na grootste cryptocurrency momenteel een gemengde positie inneemt. Ethereum lijkt zich te consolideren met ondersteuning rond het niveau van $2.900. Voor een potentieel groeiscenario richting weerstand op $3.400 moet ETH het huidige momentum vasthouden. Een doorbraak daarboven kan leiden tot een uitdaging van hogere niveaus voor Ethereum, mogelijk rond de $3.650.

Echter, als de ondersteuning op $2.900 wordt doorbroken, zou Ethereum zich mogelijk kunnen bevinden in een neerwaartse trend richting het volgende ondersteuningsgebied bij $2.800. De activiteiten van walvissen, mogelijk gelinkt aan Justin Sun, kunnen invloed hebben op het marktsentiment, maar de prijsgrafiek duidt op een stabiliteit die wellicht niet snel beïnvloed wordt door individuele transacties, ongeacht hun omvang.

Hoewel de uitstroom bij Binance en de afname van marktaandeel kunnen voortkomen uit een herverdeling van fondsen door grote investeerders, blijven de technische indicatoren en ondersteuningsniveaus van Ethereum gemengd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!