BlacRock’s inside blik op mogelijke goedkeuring Bitcoin ETF


BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, laat toenemend vertrouwen zien in de goedkeuring van een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen januari, volgens betrouwbare bronnen. De informatie werd aan het licht gebracht door Charles Gasparino, senior correspondent bij Fox Business, wat de cryptogemeenschap in spanning achterliet over de mogelijke institutionalisering van Bitcoin.

In een opvallende ontwikkeling heeft BlackRock gisteren officieel een iShares Ethereum Trust geregistreerd in Delaware. Deze stap wordt gezien als een strategische zet van BlackRock om de markt voor digitale activa te verkennen en wordt geïnterpreteerd als een voorbode van een mogelijke aanvraag voor een Ethereum spot ETF. Ondanks deze ontwikkelingen heeft de SEC nog geen formele aankondiging gedaan met betrekking tot de aanvraag van BlackRock voor een Bitcoin ETF, waardoor de markt in spanning blijft.

De bekendmaking van de iShares Ethereum Trust leidde tot een opmerkelijke stijging van 7% in de Ethereum-prijs op donderdag, waardoor deze voor het eerst sinds april de grens van $2.000 overschreed. Dit weerspiegelt het toenemende optimisme en de positieve reactie van investeerders op mogelijke Ethereum-gerelateerde financiële producten.

Een parallel kan worden getrokken met eerdere gebeurtenissen toen vermogensbeheerders eerder deze zomer begonnen met het indienen van aanvragen voor Exchange Traded Funds (ETF’s) met betrekking tot Bitcoin. Dit resulteerde in een vergelijkbare stijging van de Bitcoin-prijs, aangezien de markt speculeerde op bredere institutionele acceptatie en deuren die opengaan voor grootschalige investeringen.

Het is echter cruciaal op te merken dat ondanks de positieve signalen van BlackRock en andere vermogensbeheerders, de SEC nog steeds geen formele goedkeuring heeft verleend voor een Bitcoin ETF. De cryptogemeenschap houdt haar adem in, afwachtend of deze ontwikkelingen werkelijkheid zullen worden en welke impact ze zullen hebben op de bredere markt voor digitale activa.

Als de SEC groen licht geeft voor Bitcoin ETF’s, lijkt het waarschijnlijk dat Ethereum (ETH) soortgelijke producten zal zien, aangezien institutionele beleggers hun blootstelling aan verschillende crypto-activa willen diversifiëren. Dit zou een significante mijlpaal zijn voor de algemene acceptatie van digitale valuta’s en de integratie ervan in traditionele financiële markten.

In afwachting van officiële aankondigingen van de SEC blijft de cryptogemeenschap attent op de ontwikkelingen, wetende dat goedkeuring van ETF’s een grote stap zou zijn in de richting van mainstream adoptie en de erkenning van cryptocurrencies als legitieme activaklasse.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!