NFT-industrie bezig aan een comeback volgens Nansen

Volgens de laatste gegevens gedeeld door Nansen is het handelsvolume van non-fungible tokens (NTF’s) de afgelopen vijf weken consequent gestegen. Het dieptepunt was in de week eindigend op 9 oktober, toen het wekelijkse NFT-volume neerkwam op 29,7k ETH. De tweede week trok 36k ETH aan, gevolgd door een gestage toename van de cijfers. De derde en vierde week zagen respectievelijk 47,3k ETH en 56,7k ETH. In de week eindigend op 6 november klom het verkoopvolume van NFT’s boven de 68,3k ETH.

Het blockchain-analysebedrijf onthulde dat NFT-marktplaats Blur goed was voor 171.926 ETH van dit volume vergeleken met Opensea, dat 37.765 ETH was.

Het recente rapport van Dapp Radar lichtte ook toe hoe oktober een ommekeer markeerde in de dalende trend van het NFT-handelsvolume, met een stijging van 32% vergeleken met september. Hoewel het totale handelsvolume meer dan $405 miljoen bedroeg, daalde het aantal NFT-verkopen met 5%.

Ethereum blijft de leiding nemen wat betreft handelsvolume, met een significante sprong van 50%. Immutable X staat op de tweede plaats met een handelsvolume van $22 miljoen, grotendeels gedreven door Gods Unchained, Cross the Ages en Illuvium.

Hoewel Ethereum groei doormaakte, kan hetzelfde niet gezegd worden voor blockchain-netwerken, die een opvallende daling in hun verkoopvolume zagen. Polygon, Starkware en Flow ervoeren dalingen van respectievelijk 48%, 42% en 32%.

Een blockchain-netwerk dat het vermelden waard is, is Solana, dat een comeback maakt na eerdere tegenslagen, met name gerelateerd aan FTX. In oktober steeg het NFT-handelsvolume op Solana met 15%, waarmee het zijn positie als de 5e hoogste in de ranglijst veiligstelde. Bovendien zag zkSync Era, een nieuwkomer, zijn NFT-handelsvolume met 88% stijgen om binnen de afgelopen maand $12 miljoen te bereiken.

Het handelsvolume van Solana steeg deze maand van $24 miljoen naar $27,6 miljoen, wat een groei van 15% markeert, terwijl zkSync, gerangschikt als de 6e grootste keten, opmerkelijke groei doormaakte van 88%, gaande van $7,3 miljoen naar $14 miljoen.

Wat betreft het aantal verkopen zag Starkware een significante terugval, met een afname van 479.000 naar 264.000, een daling van 48%, terwijl Polygon ook een afname ervoer van 1,5 miljoen naar 1,2 miljoen, wat een daling van 23% vertegenwoordigt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!