XRP verslaat ETH in de Verenigde Staten

Recente ontwikkelingen bij de Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hebben aanzienlijke gevolgen op de marktwaarde van XRP teweeggebracht. Uit een analyse van marktgegevens blijkt zelfs dat de dominantie van XRP in de Verenigde Staten de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), overstegen heeft.

XRP-dominantie in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten hebben beleggers in een aantal steden hun investeringen in XRP verhoogd in vergelijking met Ethereum, en dit heeft een positieve invloed op de XRP-gemeenschap gehad. Deze regio’s omvatten onder meer New York, Vermont en zelfs het District of Columbia. Daarnaast laten gegevens van Google Trends een toename zien in investeringen in XRP in 47 staten.

Tot de staten die deze groeiende belangstelling toonden behoren onder meer Arizona, Hawaï, Nevada, Delaware en Louisiana, wat tevens de populairste XRP-regio’s zijn. Dit terwijl ETH populairder is in andere staten, waaronder Oregon, Vermont, New York en het District of Columbia.

De redenen achter deze stijging van interesse kunnen worden toegeschreven aan de groeiende belangstelling voor de rechtszaak van de Securities and Exchange Commission bij het ruggengraatbedrijf van XRP, Ripple Labs.

Wat is de toekomst voor XRP?

Ripple Labs en de betrokken leidinggevenden zijn aan de winnende hand in hun rechtszaak tegen de SEC, wat het vertrouwen van investeerders in de digitale valuta heeft vergroot. Verwacht wordt dat in 2024 de volledige zaak beklonken zal worden en de recente ontwikkelingen kunnen dan ook worden gekoppeld aan dit positieve sentiment.

Onder experts, waaronder crypto-analist CredBULL, wordt verwacht dat de waarde tegen het einde van de zomer van 2024 $0,90 zou kunnen bereiken. Dit terwijl andere experts op de digitale markt, waaronder Shannon Thrope, veel hogere verwachtingen hebben uitgesproken.

Volgens CoinMarketCap is XRP de afgelopen 24 uur in prijs met 5,07% gestegen. De wekelijkse winst bedraagt ook 16,54% in winst en heeft ETH verslagen op dit gebied. De marktkapitalisatie van XRP is gestegen tot $34,5 miljard, met een stijging van het dagelijkse handelsvolume van 49,67%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!