XRP prijs kan $500 behalen, aldus financieel expert

Shannon Thorpe, een business support manager bij Wells Fargo en een bekende financiële expert, heeft onlangs onthuld dat ze gelooft dat de XRP prijs in de toekomst $500 zou kunnen behalen.

Thorpe’s voorspelling is gebaseerd op de verwachting dat Ripple de controle over grensoverschrijdende betalingen zal overnemen met behulp van zijn XRP-aangedreven oplossingen, die naar verwachting tegen 2027 $250 biljoen zullen bereiken, zoals onthuld in een nieuw rapport.

In een bericht op X (voorheen Twitter) deelde Thorpe het 2023 New Value Report van Ripple, waarin de voorspelling van $250 biljoen voor het ecosysteem van grensoverschrijdende betalingen tegen 2027 werd gedaan. De expert merkte op dat “een XRP prijs van $500 gewoon niet genoeg lijkt om dat bedrag te faciliteren.”

Het is belangrijk op te merken dat de voorspelling van $250 biljoen betrekking heeft op het gehele scala van grensoverschrijdende betalingen en niet alleen op de transacties van XRP. Haar voorspelling zou echter veronderstellen dat XRP volledig dominant is in de sector van grensoverschrijdende betalingen, een scenario dat speculatief blijft.

Het is belangrijk om op te merken dat Thorpe een bekende voorstander van XRP is, die eerder dit jaar voorspelde dat de prijs van XRP op korte termijn ergens tussen de $100 en $500 zou kunnen liggen, aangezien de prijs op het huidige niveau niet voldoende zou zijn om de dagelijkse transacties van grote banken zoals JPMorgan te ondersteunen, die meer dan $8 biljoen per dag verwerkt.

De verbazingwekkende voorspelling van $250 biljoen in het rapport van Ripple komt voort uit een uitgebreide studie uitgevoerd door de Bank of England (BoE). Het rapport benadrukt de cruciale economische rol van grensoverschrijdende betalingen.

De BoE benadrukte de wereldwijde toename van de beweging van goederen, diensten, kapitaal en mensen in de afgelopen decennia. Deze onderlinge verbondenheid heeft grotendeels geleid tot de groei van grensoverschrijdende betalingen, wat betekent dat de waardering van de sector van ongeveer $150 biljoen in 2017 nu is gestegen tot meer dan $250 biljoen tegen 2027.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!