Zal Bitcoin naar $50.000 stijgen in november?

Tot nu toe heeft de maand oktober, ook wel door crypto-investeerders ‘uptober’ genoemd, ons getrakteerd op de verwachte stijgingen. Nu de maand echter ten einde loopt en de Bitcoin koers weer een nieuw hoogtepunt bereikt, kijken investeerders en enthousiastelingen reikhalzend uit naar wat er ons te wachten staat in november.

Met een opmerkelijke stijging van 27,1% deze maand heeft BTC opnieuw de verwachtingen getrotseerd, waardoor velen zich afvragen: Kan november nog grotere winsten opleveren? Als we historische trends onderzoeken, kan dit wel eens het geval zijn. Zo is het duidelijk te zien dat oktober consequent een sterke maand is geweest voor Bitcoin, met een gemiddeld maandelijks rendement van 22,2%. De stijging van 27,1% in oktober komt overeen met deze historische patronen, wat sommigen verrast, maar niet degenen die goed op de hoogte zijn van de eerdere prestaties van Bitcoin.

Bitcoin in laat gemengde signalen zien in november

Vooruitkijkend naar november wordt het beeld intrigerend en complexer. Volgens gegevens van CryptoRank bedraagt het gemiddelde maandelijkse rendement voor BTC in november op indrukwekkende wijze 51,6%, terwijl de mediaan, een meer conservatieve maatstaf, op 8,98% schommelt. Als we dieper in de geschiedenis van Bitcoin duiken, komt er dan ook een gemengd verhaal naar voren.

In de afgelopen vijf jaar heeft slechts één november in 2020 positieve resultaten opgeleverd, met een aanzienlijke winst van 42,9%. Dit feit injecteert een sfeer van onzekerheid in de overigens veelbelovende statistieken.

Bron: CryptoRank

Maandelijkse rendementen van Bitcoin door CryptoRank

In het steeds fluctuerende rijk van crypto, waar zekerheid een zeldzaam goed is, bieden historische gegevens intrigerende maar niet doorslaggevende inzichten. Hoewel de cijfers een potentiële stijging naar $51.000 suggereren, betekent de inherente onvoorspelbaarheid van de markt dat niets in steen gebeiteld is.

Nu november aanbreekt, bevinden beleggers zich op het puntje van hun stoel en kijken ze reikhalzend uit naar het volgende hoofdstuk in de meeslepende saga van Bitcoin. Alleen de tijd zal uitwijzen of de geschiedenis zich zal herhalen of een onverwachte wending zal nemen. Houd ons in de gaten voor de spannende rit die voor je ligt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!