Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Oktober wordt een goede maand voor Bitcoin, aldus InvestAnswers

De anonieme gastheer van het veel gevolgde YouTube-kanaal InvestAnswers heeft in een recentelijke video het bullish sentiment voor Bitcoin (BTC) aangeduid nu het laatste kwartaal van het jaar begint. Hij vervolgde met te stellen dat oktober historisch gezien een bullish maand is voor Bitcoin.

Volgens de analist kan de Bitcoin koers de komende vier weken oplopen tot $26.000 op basis van het gemiddelde rendement voor oktober. Bitcoin noteerde voor het laatst een prijs van meer dan $26.000 in juni, terwijl het in augustus voor het laatst boven $25.000 steeg. Hij beschreef het als volgt, onder vermelding van de onderstaande tabel:

“Als Bitcoin zijn niveau in en rond kan houden, zal het beter zijn dan voorheen … Vooruitkijkend naar oktober, is het gemiddelde rendement voor oktober 28,42%, wat de Bitcoin-prijs op ongeveer $25.000 – $26.000 zou brengen. Dus we zullen zien of het daar gaat. Vijfentwintigduizend dollar is waar we nog niet zo lang geleden waren, en we kunnen gemakkelijk terug naar dat niveau.”

In vergelijking met andere maanden zei de gastheer van InvestAnswers dat oktober doorgaans het op twee na hoogste gemiddelde maandelijkse rendement heeft opgeleverd. Hij sloot af met:

“Laten we eens kijken hoe oktober benchmarks vergelijkt met andere maanden in de geschiedenis van Bitcoin. Hier zie je dat september rood is. Augustus is een soort break-even. Maar oktober is historisch gezien de op twee na beste maand. En daarom noemen veel mensen het Uptober.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!