FTX en Alameda verplaatsen $10 miljoen in 5 uur tijd

Wallets die zijn gelinkt aan failliete cryptobedrijven Alameda Research en FTX hebben in de periode van 24 tot 25 oktober, volgens gegevens van het blockchain-analyseplatform Spot On Chain, in slechts vijf uur tijd meer dan $10 miljoen aan cryptocurrency overgeboekt naar depositorekeningen bij verschillende crypto-beurzen. Deze opvallende beweging van fondsen suggereert dat de bedrijven mogelijk van plan zijn enkele van hun activa te liquideren om crediteuren te kunnen terugbetalen.

Volgens Spot On Chain-gegevens verplaatste een adres dat waarschijnlijk aan FTX toebehoort op 24 oktober om 20:18 uur UTC een aanzienlijke hoeveelheid Ethereum ter waarde van meer dan $5 miljoen op dat moment naar een ander adres, 0xde9a61c2b776e2f4c6ddb0c9ad5ccfcfc15b0a9b genaamd. Vervolgens werden er $3,4 miljoen van deze fondsen overgemaakt naar een deposito-adres op Binance en $1,8 miljoen naar een deposito-adres op Coinbase. Ongeveer 39 minuten later stuurde een wallet, die wordt geïdentificeerd als behorend tot Alameda Research, $95 aan tokens naar ditzelfde adres, waaronder tokens zoals Chainlink, MakerDAO en Aave.

In de daaropvolgende vijf uur werd er nog eens $5 miljoen aan cryptocurrency naar dit adres gestuurd door FTX- en Alameda-portefeuilles, waaronder enkele Compound- en Render-tokens. Rond 02:00 uur UTC op 25 oktober stuurde dit adres ongeveer $2 miljoen aan LINK, $2 miljoen aan MKR en $1 miljoen aan AAVE naar een Binance-deposito-adres. De totale waarde van de cryptocurrency die tijdens deze periode naar deposito-adressen van beurzen werd gestuurd, bedroeg $10.362.403, volgens de gegevens van Spot on Chain.

Op 13 september keurde een faillissementsrechtbank in Delaware een plan goed om $3,4 miljard aan crypto-activa te liquideren die eigendom waren van FTX en Alameda Research. Deze aankondiging leidde tot zorgen dat de verkoop van zo’n grote hoeveelheid crypto de markt zou kunnen beïnvloeden. Desondanks hebben experts betoogd dat de geleidelijke en gefaseerde aard van de liquidatie de impact ervan op de markt zou moeten beperken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!