FTX Estate verkoopt 1,8 miljoen nieuwe SOL-tokens

Een nieuwe batch Solana (SOL) munten uit de wallet van het FTX Derivatives Exchange-fonds is verkocht aan Galaxy Trading en Pantera Capital. Solana-investeerders pakken 24% korting in FTX-veiling In totaal werd 1,8 miljoen SOL afgestoten, waarbij elke munt voor een prijs van tussen de $95 en $100 werd verkocht.

Dit brengt de totale waarde van het veilingbod dat de afgelopen paar weken heeft plaatsgevonden op $232 miljoen. De prijsklasse voor het initiële bod voor de vergrendelde Solana-munt was van $85 tot $110, volgens bronnen die bekend zijn met de zaak. Gelukkig voor het fonds werden biedingen van $95 en hoger geaccepteerd.

Opmerkelijk is dat het bod op 25 april werd afgewezen in overeenstemming met de Know-Your-Customer (KYC) procedures, maar het proces werd pas op 30 april afgerond. Dit markeert de tweede tranche van vergrendelde Solana-verkopen die het FTX-fonds in de afgelopen weken heeft afgerond.

Eerder deze maand hebben de faillissementsbeheerders van FTX ongeveer 30 miljoen vergrendelde SOL-munten geliquideerd, geprijsd op $64 per stuk. Uiteindelijk genereerde deze veiling $1,9 miljard voor het FTX-fonds. Galaxy Trading, Pantera Capital en andere toonaangevende spelers in de industrie toonden grote interesse in de veiling van de SOL-token. De verkopen waren een enorme korting voor investeerders, gezien het feit dat de marktprijs van SOL op dat moment steeg tot wel $172.

Momenteel heeft Solana een spotmarktprijs van $123,99 te midden van een prijsdaling van 7,89% in 24 uur. Dit suggereert dat de recente verkopen kopers een lagere korting boden in vergelijking met de initiële tranche. Ter vergelijking: kopers kregen een korting van 24% voor $95, terwijl degenen die kochten voor $100 slechts een korting kregen van ongeveer 15%.

Bij eerdere verkopen heeft Pantera Capital meer Solana-munten verworven uit de vermogensliquidatie van FTX. Het belang van Pantera Capital in de FTX SOL-veilingen wordt beschouwd als een uiting van haar toewijding aan digitale activa die mogelijk langetermijn-groeipotentieel vertegenwoordigen.

Met de frequentie van deze veilingen zal FTX waarschijnlijk snel zijn $2,6 miljard aan Solana-bezittingen legen. Hierdoor wordt de angst voor een verkoopgolf die altijd boven het Solana-ecosysteem hangt, weggenomen. Dit kan Solana op de lange termijn helpen herleven en een einde maken aan de langdurige neerwaartse trend.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!