Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

5 redenen waarom Cardano (ADA) het in deze bullmarkt minder goed zal doen

Een bekende crypto-analiste heeft onlangs haar twijfels geuit over de prestaties van Cardano (ADA) in de huidige bullmarkt. Ze benadrukte dat haar standpunten geen financieel advies vormen, maar voortkomen uit haar eigen analyse en observaties. Ze gaf tevens aan dat ze veel respect heeft voor Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, maar benadrukte dat haar bewondering niet van toepassing is op de ADA-cryptocurrency.

Trage ontwikkelingssnelheid

De analiste bekritiseerde Cardano voor haar trage ontwikkelingsproces en de vele vertragingen, waaronder de uitgestelde Vasil hard fork vanwege technische problemen. Ze wees ook op incidentele congestiegebeurtenissen die voor vertragingen en hogere kosten zorgen. Volgens haar zal Cardano’s langzame en peer-reviewed ontwikkelingsaanpak ertoe leiden dat het achterblijft bij concurrenten en in de loop der tijd steeds minder relevant wordt.

Lage gebruikersbetrokkenheid

De analiste wees erop dat Cardano op de 13e plaats staat in termen van dagelijkse actieve gebruikers en op de 30e plaats wat betreft protocollen, wat het aantal projecten op het platform aangeeft. Ze betoogde dat deze cijfers duiden op een gebrek aan betrokkenheid en ontwikkelingsactiviteit, wat kan resulteren in de afname van de relevantie van Cardano. Daarnaast benadrukte ze dat Cardano de 15e plaats inneemt in termen van het totale vergrendelde waarde (TVL), een maatstaf voor vertrouwen en gebruik in de DeFi-ruimte.

Prestatiemetingen

De analiste wees erop dat Cardano aanzienlijk trager is in vergelijking met andere blockchain-platforms wat betreft de gemiddelde transactievertraging. Met een gemiddelde vertraging van 20 seconden, loopt Cardano achter op concurrenten zoals Ethereum, en vooral vergeleken met platforms zoals Solana en Polygon, die aanzienlijk snellere transactietijden bieden. Deze langere wachttijden kunnen invloed hebben op de algehele gebruikerservaring en de aantrekkelijkheid van Cardano voor snelle en efficiënte transacties verminderen.

De analiste benadrukte, was dat de transactiekosten op het Cardano-netwerk relatief hoog zijn in vergelijking met andere blockchain-platforms. Dit kan potentiële gebruikers ontmoedigen, vooral diegenen die op zoek zijn naar kosteneffectieve oplossingen. Hoge transactiekosten kunnen een belemmering vormen voor bredere acceptatie en gebruik van het Cardano-netwerk, wat invloed kan hebben op de vraag naar ADA-tokens en de algemene prestaties van het platform.

Overgehypt en gebrek aan substantie

De analiste beschuldigde Cardano ervan overgehypt te zijn, voornamelijk vanwege haar samenwerking met het wereldwijde reclame- en marketingbureau McCann Dublin (dat in april 2023 failliet ging). Ze betoogde dat de hype gecreëerd is en niet wordt ondersteund door aanzienlijke ontwikkeling of adoptie.

Gebrek aan echte wereld-adoptie

Tot slot bekritiseerde de analiste Cardano voor het gebrek aan echte wereldadoptie. Ze merkte op dat hoewel Cardano verschillende partnerschappen heeft aangekondigd, vooral in Afrika, deze nog geen significante impact in de echte wereld hebben laten zien. Ze vergeleek dit met andere platforms zoals Polygon, die samenwerkingen hebben met grote bedrijven hebben gesloten.

Wat betekent dit voor de toekomst?

De analiste wierp ook een blik op de toekomst van Cardano en gaf aan dat ze van mening is dat het platform naar verwachting zal achterblijven, vooral in de jaren 2024 en 2025. Ze wees op de opkomst van nieuwe en innovatieve blockchaintechnologieën die zich aandienen in de nabije toekomst. Hierdoor zou Cardano volgens haar moeite kunnen hebben om gelijke tred te houden met deze technologische ontwikkelingen.

Ze benadrukte dat de blockchain-ruimte zich snel evolueert en dat er voortdurend nieuwe projecten en technologieën opkomen die concurreren om marktaandeel. Hierdoor kan Cardano, als het niet in staat is om zijn ontwikkeling en adoptie te versnellen, het risico lopen om achterop te raken en zijn relevantie te verliezen in de steeds veranderende en competitieve crypto-wereld. Dit benadrukt het belang van voortdurende innovatie en aanpassing in de blockchain-industrie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!