Dit zijn de drie populairste altcoins voor staking, volgens ChatGPT

Wanneer de cryptocurrency-markt stil ligt, zijn er nog genoeg manier om geld te verdienen met je bezittingen. Eén van de populairste manieren om dit te doen is door je cryptocurrencies in te zetten voor staking.

Staking kan je het beste omschrijven als het vasthouden van een cryptovaluta in een wallet die de werking van een blockchainnetwerk ondersteunt. Door dit te doen, wordt je beloont in de vorm van nieuwe tokens van het desbetreffende netwerk waar je op staket.

We hebben onlangs ChatGPT gevraagd naar de meest populaire cryptocurrencies om te staken. De AI-bot identificeerde Ethereum (ETH), Tezos (XTZ) en Cardano (ADA) als de altcoins die door hun eigenaren het meest werden ingezet om beloningen te verdienen.

Ethereum (ETH)

Ethereum is een van de grootste en bekendste cryptocurrencies. Het maakt gebruik van een Proof of Stake (PoS)-consensusmechanisme, dat staken voor Ethereum mogelijk maakt. ETH-houders kunnen hun tokens inzetten en beloningen verdienen terwijl ze deelnemen aan de beveiliging en het bestuur van het netwerk.

Volgens StakingRewards.com ontvangen beleggers die ETH inzetten om validators te worden een rendement van ongeveer 3,71% per jaar op basis van het ingezette bedrag. Het is belangrijk om het ‘reële beloningspercentage’ te berekenen, gecorrigeerd voor de langetermijninflatie van het token, dat wordt berekend op 3,34% per jaar voor Ethereum.

Op het moment van schrijven bedraagt het totale bedrag dat in Ethereum is geïnvesteerd $44,57 miljard, wat neerkomt op 22,15% van de marktwaarde van ETH ter waarde van $200,74 miljard. In de afgelopen 24 uur is er een aanzienlijke toename geweest in het aantal ingezette tokens op het netwerk, met een stijging van 14%.

Tezo’s (XTZ)

Tezos is een blockchain-platform dat tevens gebruik maakt van het PoS-consensusmechanisme. XTZ-houders kunnen hun tokens inzetten en inzetbeloningen verdienen terwijl ze deelnemen aan het bestuur van het netwerk. Tezos staat bekend om zijn on-chain governance en tokenhouders die kunnen stemmen over protocolupgrades.

Nadat beleggers XTZ hebben ingezet, bedraagt het verwachte rendement 5,18%. Volgens berekeningen van StakingRewards.com is het ‘echte beloningspercentage’ na correctie voor symbolische inflatie echter feitelijk een zeer lage 0,92%.

Aan de andere kant gaat het momenteel niet echt goed met Tezos. In de afgelopen 24 uur hebben tokenhouders hun inzet met 17,17% ontgrendeld. Op het moment van schrijven had XTZ een marktwaarde van $644,87 miljoen, waarvan 71,79% of $476,16 miljoen geblokkeerd was voor stakingsbeloningen.

Cardano (ADA)

Cardano is een andere populaire cryptocurrency die gebruikmaakt van een PoS-consensusmechanisme. ADA-houders kunnen hun tokens inzetten op het Cardano-netwerk en deelnemen aan het blokvalidatie- en creatieproces. Door ADA uit te zetten, kunnen deelnemers beloningen verdienen.

Volgens gegevens verkregen van StakingRewards.com beloonde het Cardano-netwerk gebruikers die hun munten hadden ingezet vanaf 7 oktober met bijna 3% per jaar. Van de drie altcoins had ADA het laagste rendement volgens ChatGPT-4. Rekening houdend met de symbolische inflatie van ADA duidt het berekende beloningspercentage van 0,39% op een nog lager rendement voor beleggers. Bovendien had Cardano een negatief inzetpercentage van 12,9%, net als Tezos.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!