Blockfi faillissement goedgekeurd voor klantenterugbetaling

Crypto-uitlener Blockfi komt dichter bij het terugbetalen van geld aan klanten nadat een faillissementsrechter op dinsdag zijn Chapter 11-plan heeft bevestigd. Het plan beschrijft een proces voor het bedrijf om de resterende activa aan klanten te distribueren en te proberen aanvullende middelen te herstellen.

Blockfi boekt vooruitgang bij het terugbetalen van activa aan klanten na goedkeuring van het Chapter 11-plan

Met meer dan 90% van de stemgerechtigde schuldeisers die het plan hebben goedgekeurd, uitte Blockfi optimisme over het relatief snel verstrekken van vergoedingen aan klanten in vergelijking met vergelijkbare crypto-faillissementen. De bevestiging van het plan komt nadat Blockfi oorspronkelijk in november 2022 faillissementsbescherming had aangevraagd, te midden van de bredere neergang van de cryptomarkt.

Onder het goedgekeurde plan zal Blockfi allereerst de resterende digitale activa terugdelen aan klanten met fondsen op Blockfi Wallet-accounts. Het bedrijf zal vervolgens een eerste distributie maken aan klanten met fondsen in Blockfi Interest Accounts (BIAs) en particuliere crypto-ondersteunde leningen.

“In de komende maanden ontvangt u een e-mail waarin u wordt gevraagd uw fondsen op te nemen op basis van de door het plan goedgekeurde herstelbedragen”, aldus Blockfi tegen BIA- en leningklanten in een blogbericht. Het bedrijf verwacht dat het opnemen van fondsen uit de portemonnee zal worden afgerond voordat de distributie aan andere klanten begint.

Aanvullende distributies aan klanten zullen afhangen van het succes van Blockfi bij het terugvorderen van fondsen uit de FTX-faillissementszaak. Blockfi beweert dat FTX geld verschuldigd is en van plan is juridische stappen te ondernemen om die activa te verkrijgen. Eventuele gerecupereerde fondsen van FTX kunnen de uitbetalingen aan klanten verhogen.

Voordat de distributies formeel kunnen beginnen, moet een Bermudaanse rechtbank die toezicht houdt op internationale klanten van Blockfi de goedkeuring van het plan door de Amerikaanse faillissementsrechtbank erkennen. Zodra dit is afgerond, kan Blockfi uit het faillissement komen en het afwikkelingsproces uitvoeren zoals beschreven in het plan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!